SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Italiaans kaas-ui brood

Italiaans kaas-ui brood

Zelfgebakken brood is toch echt wel lekkerder dan iets uit de supermarkt,  zeker wanneer er kaas, ui en kruiden op zit. De geur die uit de oven komt is onweerstaanbaar! Waneer dit brood uit de oven komt wil je meteen je tanden erin zetten, warm is hij het allerlekkerst!

Wat heb je nodig:

Zo maak je dit Italiaans kaas-ui brood:

  1. Maak het deeg op het aanrechtblad. Maak van de bloem een bultje op het aanrecht en vorm hier een kuiltje in. Doe hier de boter, gist, zout, honing en water in en meng tot een papje. Voeg beetje bij beetje steeds meer bloem (van de rand) bij het papje tot er een plakkerig deeg ontstaan.
  2. Kneed het in 10 minuten tot een deeg. Bekijk het filmpje hier vanaf 1;00 minuut waar wordt voorgedaan hoe je deeg kneedt.
  3. Bestrooi het deeg met wat bloem, leg in een kom en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Snijd de ui in dunne ringen en halveer deze.
  6. Haal het deeg uit de kom en kneed nogmaals kort door. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste vorm (ovaal).
  7. Verdeel de ui, kaas en kruiden over het brood en bak in 25-30 minuten af.

Enjoy!

Ingredienten

Italiaans kaas-ui brood