SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kaneel broodjes

Kaneel broodjes

Zondagochtend vind ik altijd een ochtend dat je jezelf mag trakteren op een heerlijk ontbijt of brunch. Je werkweek zit er op en de maandag staat weer voor de deur, nog even genieten dus.. Met deze kaneelbroodjes maak je niet alleen jezelf blij, maar ook de mensen die in hetzelfde huis wonen. Wanneer deze kaneelbroodjes in de oven staan zal geen mens de geur weerstaan, de geur van croissants gemixt met de geur van kaneel. Een portie van deze broodjes zullen zomaar achter de kiezen verdwijnen. Wie ga jij zondag blij maken met deze snelle zelfgemaakte heerlijke kaneel broodjes?

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze snelle kaneel broodje:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik of bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het croissantdeeg uit op het keukenblad. Probeer de naden goed aan te drukken zodat er geen kiertjes ontstaan.
  3. Doe de boter met de kaneel in een kom en meng deze goed door elkaar. Strijk vervolgens met een lepel het boter-kaneel mengsel uit over het deeg.
  4. Vervolgens verdeel je de suiker over het met boter besmeerde deeg.
  5. Rol het deeg weer op en probeer de naadjes weer wat dicht te knijpen. Snijd de deegrol nu in ± 6 gelijke plakken met een scherp mes. Ik deed dit met een scherp broodmes, werkte goed.
  6. Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 10 -12 minuten bruin.
  7. Maak ondertussen het glazuur. Doe de poedersuiker, melk en vanille-extract in een kommetje en meng dit tot een witte saus.
  8. Wanneer de kaneelbroodjes klaar zijn haal je ze uit de oven en besprenkel je ze direct met glazuur. Warm zijn ze het lekkerst…

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 stuks:

Glazuur:

 

Kaneel broodjes