SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kersen monchou tartelettes

Kersen monchou tartelettes

Ook zo dol op de smaak van kersen met monchou? Ik wel! Deze kleine tartelettes zijn schattig om te zien en een perfect gebakje voor elke gelegenheid. Deze kersen monchou tartelettes zijn ook niet moeilijk om te maken, je hebt alleen bakringen nodig van 8 cm doorsneden. Ik gebruik deze.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze kersen monchou tartelettes:

  1. Doe de bloem, amandelmeel, poedersuiker, roomboter, zout, vanille suiker en het ei in een beslagkom en kneed met je handen tot een deegbal. Verpakt in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
  2. Vet de binnenkant van de bakringen in met boter.
  3. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif de werkbank met een beetje bloem en rol het deeg uit tot ± 4 mm dikte. Steek er rondjes uit van 10 cm doorsnede (de bakringen zijn 8 cm), ik deed dat met een grote theemok (zie foto’s). Je kunt de ringen nu in 1 keer bekleden met de deegrondjes, vorm ze met je vingertoppen voorzichtig in de bakringen. Snijd eventueel overtollig deeg weg met een scherp mesje.
  4. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg de bakplaat voor een uur in de koelkast (of andere koele plek).
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de tartelettes ±15 – 18 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  6. Maak intussen de vulling. Doe de slagroom in een kom en voeg al kloppend de klopfix, vanille suiker en suiker toe. Klop het niet te stevig op. Voeg tot slot de monchou toe en mix door elkaar.
  7. Doe de monchou vulling in een spuitzak met kartel mondje.
  8. Haal de afgekoelde tartelettes uit de ring en spuit ze op met monchou in de vorm van een rozet (van binnen naar buiten).
  9. Maak de tartelettes af met kersenvlaai.

Enjoy!

 

 

 

Ingredienten

8 stuks

Tartelettes:

Vulling:

Topping:

 

 

Kersen monchou tartelettes