SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kerst Zebra Tulbandcake

Zebra tulbandcake

Het is inmiddels al tweede kerstdag, en waarschijnlijk hebben we allen al het een en ander achter de kiezen. Kerst is immers een feest waarbij eten nou eenmaal een rol speelt bij de meesten. Ter voorbereiding op de kerst ben ik altijd druk bezig met het bakken van heerlijke taarten, cakes en meer. Ik maakte onlangs deze heerlijk tulband cake met zebra touch aan de binnenkant, zo leuk! Ik had het nooit eerder gedaan maar het is echt een eitje =) Dus ik zou zeggen; give it a try!

Er zijn trouwens veel verschillende soorten vormen tulbanden waarmee je prachtige cakes weet neer te zetten op tafel. It’s all about the inside.. En mooie versiering is vaak de finishing touch!

Wat heb je nodig voor deze tulbandcake:

Zo maak je de tulbandcake met zebra binnenkant:

  1. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer door elkaar. Zet deze kom apart.
  2. Doe in een andere kom 100 gram suiker, cacaopoeder en water en meng dit tot een papje. Zet deze kom apart.
  3. Doe de boter en overbleven 400 gram suiker in een kom en smelt deze au bain marie.
  4. Voeg het vanille extract toe en laat het mengsel een beetje afkoelen zodat de eieren zometeen niet gaan stollen.
  5. Voeg dan één voor één de eieren aan de boter/suiker mix toe en mix tot een luchtig beslag.
  6. Voeg de bloem en melk – om en om – in delen toe.
  7. Verdeel het beslag in twee delen. Voeg aan één deel het cacao papje toe en meng dit tot een egaal beslag.
  8. Nu gaan we de tulband vullen. Hierbij is het gebruik van twee ijslepels (of iets wat hier op lijkt) handig. Begin met twee ijslepels vanillebeslag en schep daar een lepel chocoladebeslag bovenop. Dan weer een schep vanille, gevolgd door weer een schep chocoladebeslag. Zo ga je door tot het beslag op is (onderaan vind je een link naar een filmpje van hoe je de tulband moet vullen, kijken vanaf 33 sec. tot 1:44 sec.).
  9. Bak de cake in 75 minuten op 175 graden.
  10. Laat de tulbandcake afkoelen voordat je hem op zijn kop houdt en eruit haalt.
  11. Nu komt het spannendste deel: aansnijden maar! En hopen is hij gelukt.

Versier de tulband met pure smeltchocolade. Ik heb hem nog verder versierd met zelfgemaakte sterrenkoekjes en witte chocoladekrullen. Hoe je deze maakt zal ik binnenkort vertellen bij tips en tricks! Het recept van de sterren koekjes komen binnenkort ook online, dus stay tuned! .

Link naar youtube filmpje

Ingredienten

Voor een 25 cm tulbandvorm

Kerst Zebra Tulbandcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *