SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kitkat M&M jubileum taart

Kitkat M&M taart

Er is er 1 jarig, Hoera Hoera, dat kun je wel zien dat is: SAARBAKT!

Saarbakt is vandaag 1 jaar oud! Een jaar lang deel ik met veel plezier heerlijke recepten met jullie via Instagram en sinds eind december vorig jaar ook via deze site, Saarbakt blog ­čÖé Ik geef toe, het is een beetje een uit de hand gelopen hobby.. De leuke reacties zijn erg stimulerend om door te gaan en nu ben ik alweer een jaar verder!

Voor dit 1-jarig jubileum heb ik deze Kitkat M&M taart gemaakt, natuurlijk wel met een eigen Saarbakt twist ­čśë Iedereen heeft deze fantastische taart wel eens voorbij zien komen op internet, hij staat dan ook al een tijdje op mij to do list. Ik vond dit een mooie gelegenheid om de taart eens uit te proberen. Benieuwd naar het recept? Lees snel door!

Wat heb je nodig voor deze Kitkat M&M taart:

Zo maak je deze Kitkat M&M taart:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm alvast in met boter of bakspray.
 2. Doe de suiker, vanille suiker, vanille extract en eieren in een beslagkom en mix deze 10 minuten lang op middelhoge stand tot een luchtig mengsel.
 3. Zeef de bloem en maizena en voeg dit in 3 delen toe aan het luchtige beslag. Let op! Spatel de bloem door het beslag zodat het luchtig blijft, niet roeren dus! Zonde van je 10 minuten lange mix sessie..
 4. Doe het beslag in de ingevette springvorm en bak voor 30-35 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer na 25 minuten met een sat├ęprikker of de taart gaar is, zo ja, haal uit de oven en laat afkoelen in de spring vorm.
 5. Haal na 15 minuten uit de springvorm en laat verder afkoelen. Wanneer het bescuit volledig afgekoeld is zaag je het doormidden met een taart zaag of scherp mes.
 6. Doe de slagroom in een beslagkom, samen met 1 zakje klopfix en een half zakje vanille suiker. Mix op middelhoge stand tot een dikke massa. Voeg in de tussentijd nog een zakje klopfix en de andere helft van de vanille suiker toe.
 7. Was de aardbeien en snijd in plakjes van een halve cm dik.
 8. Nu ga je de taart bouwen. Leg de twee helften biscuit naast elkaar. Smeer op het onderste gedeelte een ruime laag slagroom. Smeer hier bovenop voorzichtig de jam uit, niet te dicht langs de rand. Vervolgens leg je de plakjes aardbeien hierop, ook niet te dicht langs de rand.
 9. Besmeer de rand van deze rijk belegde biscuit met extra slagroom, zie de foto’s onderaan het recept wat de bedoeling is.
 10. Nu besmeer je ook op de andere helft van het biscuit (bovenkant) een laagje slagroom. Leg deze nu voorzichtig bovenop de onderkant.
 11. Smeer de hele taart af met een laagje slagroom. Op de bovenkant mag je een extra dikke laag smeren van ┬▒ 2 cm.
 12. Breek de Kitkat en druk deze tegen de zijkant van de taart. Knoop vervolgens een lint om de taart, de Kitkat blijven nu zeker weten zitten!
 13. Plaats wat aardbeien op de bovenkant en strooi daar omheen ruim m&m’s.

Tip: je kunt de taart ook afsmeren met chocolade mousse, je hebt dan de helft slagroom nodig en 250 gr chocolade mousse.

Tip: Garneer de taart met andere fruit; frambozen, blauwe bessen of iets anders! Het is jou feestje

Enjoy!

 

Ingredienten

20 cm springvorm, 10-12 personen:

Biscuit

Vulling

Garnering

Kitkat M&M jubileum taart