SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kletskoppen

Kletskoppen

Dit traditionele Hollandse koekje is dun, knapperig en heerlijk bij de koffie of thee! Je kunt kletskoppen ook erg goed gebruiken bij een dessert, bijvoorbeeld op een bolletje ijs. Met slechts een paar basis ingrediënten weet je binnen een korte tijd een hele koek trommel vol van deze koekjes te maken.

De naam ‘kletskoppen’ komt van de bereidingswijze. Je maakt kleine hoopjes op de bakplaat maar moet er voldoende ruimte tussen laten, anders ‘kletsen’ ze zo tegen elkaar aan!

Wat heb je nodig voor de kletskoppen:

Zo maak je deze kletskoppen:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
  2. Zet een kom klaar met daarin de bloem, kaneel en snufje zout. Meng door elkaar.
  3. Hak de amandelen grof en zet even aan de kant.
  4. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Wanneer de boter gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de basterdsuiker toe. Roer dit goed door. Voeg nu 3 el water hieraan toe en roer door tot het goed vermengd is.
  5. Voeg het bloemmengsel in drie delen door het boter/suiker mengsel. Zo voorkom je dat er klontjes ontstaan. Roer telkens goed door. Voeg tot slot de gehakte amandelen toe.
  6. Maak nu kleine hoopjes met 2 thee lepeltjes. Er kunnen in totaal 9 hoopjes op de bakplaat. Houd veel afstand tussen de hoopjes want anders gaan ze in de oven ‘kletsen’.
  7. Bak de koekjes in 7 minuten gaar. Ze borrelen lekker wanneer je ze uit de oven haalt, dit is goed. Haal ze uit de oven en laat uitharden. Herhaal dit tot het beslag op is.

Enjoy!


Ingredienten

18-20 stuks:

Kletskoppen