SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kokos Cherry kwark Cheesecake

Kokos Cherry kwark Cheesecake

Deze taart smaakt net zo lekker als dat hij eruit ziet. De combinatie van cheesecake met kersen en kokos is echt heerlijk! De kwark geeft het ook net een andere touch, lekker fris. Je kunt in ieder geval goed voor de dag komen met deze taart. Het mooie is, hij is erg simpel om te maken. Let maar op!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Kokos Cherry kwark Cheesecake:

  1. Begin met het deeg. Doe in een beslagkom de bloem, suiker, vanillesuiker, koude blokjes roomboter, snuf zout en het ei. Meng deze met een keukenmachine (of handmixer) met menghaken kort door. Kneed vervolgens verder met de hand tot een bol. Verpak in folie en leg voor 60 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm alvast in met boter, bestuif vervolgens met bloem.
  3. Nu maak je de vulling. Doe in een beslagkom de mascarpone, kwark, suiker, eieren, citroenrasp (van 1/2  citroen) en citroensap (van 1 citroen). Meng met de handmixer (kloppers) tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de maïzena en 50 gr kokosrasp toe. Spatel deze door het mengel.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit op een met bloem bestoven werkbank. Plakt het deeg aan de deegroller? Bestuif ook de deegroller met bloem.
  5. Bekleed de springvorm met het deeg. Bekleed ook de rand tot ± 4 cm hoog. Prik vervolgens met een vork gaatjes in het deeg.
  6. Bestrooi de resterende 15 gr kokosrasp over de bodem. Schenk nu de vulling in de vorm tot 1,5 cm onder de rand van het deeg.
  7. Bak de taart gaar in 60 minuten onder in de oven. Zet de oven op een kiertje en laat de taart ±15 minuten afkoelen in de oven. Haal er vervolgens uit om verder af te laten koelen.
  8. Doe de kersen uit blik in een zeef en druk de gelei/siroop erdoorheen, vang deze op.
  9. Verdeel de gelei over de afgekoelde bovenkant van de taart. Verdeel hier overheen een aantal kersen uit blik en verse kersen (je hoeft niet perse te zeven, ik houd persoonlijk niet zo van kersen uit blik, vandaar dat ik alleen de gelei gebruik).
  10. Bestrooi tot slot de zijkant van de taart met poedersuiker.

Enjoy!

Ingredienten

Deeg:

Vulling:

Topping:

Kokos Cherry kwark Cheesecake