SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kokos yoghurt taart

Kokos yoghurt taart met witte chocolade en bosvruchten

Deze heerlijke luchtige smaakvolle taart is lekker door zijn eenvoud. De kokos met de zachte yoghurt smaak matcht erg goed met de witte chocolade topping. De bosvruchten maken het plaatje alleen maar af. Deze taart past bij elke gelegenheid en is ontzettend makkelijk om te maken. Ik eet ‘m het liefs bij een kopje thee, echt genieten!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze kokos yoghurt taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter of bakspray en bestuif deze met wat bloem.
  2. Doe de eieren, suiker, vanille suiker en zout in een beslagkom en mix deze ±4 minuten luchtig en schuimig. Voeg vervolgende de zonnebloemolie en kokos yoghurt toe en mix nog kort door.
  3. Meng tot slot de bloem met bakpoeder bij het beslag en mix ook dit kort door tot de kontjes verdwenen zijn en er een glad beslag ontstaat.
  4. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake in 35 – 40 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een satéprikker.
  5. Haal de cake uit de oven en laat 20 minuten afkoelen. Verwijder de vorm en laat verder helemaal afkoelen (dit duurt ongeveer 2 uren).
  6. Wanneer de cake volledig is afgekoeld maak je de topping. Smelt de witte chocolade au bain marie.
  7. Haal de kom van het vuur en voeg de kokosyoghurt toe, roer goed door tot een egale massa. Laat het vervolgens even staat zodat het wat stevig wordt.
  8. Bestrijk de cake (inclusief randen) met het witte chocolade mengsel en strooi er wat kokosrasp overheen. Maak de randen van de cake af met nougatine. Zet de cake voor 1,5 uur in de koelkast.
  9. Haal uit de koelkast en maak de taart af met vers fruit naar keuze.

Enjoy!

Ingredienten

Cake:

Topping:

 

Kokos yoghurt taart