SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kokosmacronen met chocolade

Kokosmacronen

Gek op kokos en chocolade? Ik wel, daarom maakte ik deze kokosmacronen met pure chocolade. Er bestaat in de bakwereld eigenlijk niks simpelers dan het maken van kokosmacronen. Het is een kwestie van alles bij elkaar voegen, doorroeren en met een ijsknijper mooie bolletjes maken. Het enige lastige kan het scheiden van het eigeel met het eiwit zijn, maar hier zijn trucjes voor!

Ik maak regelmatig kokosmacronen, niet alleen voor mezelf, maar ook om uit te delen. Zo vroeg mijn vader of ik er een stuk of 30 wilde maken voor zijn collega’s. Een avondje in de keuken resulteerde in 30 overheerlijke kokosmacronen en de reacties waren lovend! Dit is natuurlijk altijd leuk om te horen.

Deze kokosmacronen met pure chocolade bevat één handeling die wellicht lastig kan zijn voor iemand die hier niet bekend mee is; het scheiden van eigeel en eiwit. In het fimpje hier vind je 4 methodes die je kunt gebruiken. Er zit vast eentje tussen die voor jou werkt. Oefening baart kunst! Ik gebruik zelf methode 1; de eierschaal methode.

Tijd voor het echte werk! Het recept!

Wat heb je nodig bij het maken van kokosmacronen:

Zo maak je deze kokosmacronen met chocolade:

Tip: Voeg voor variatie het rasp van een limoen toe aan het beslag, dit geeft een frisse smaak aan de kokosmacronen!

Enjoy!

Ingredienten

Voor 12 stuks:

 

Kokosmacronen met chocolade