Kokosmacronen
Gek op kokos en chocolade? Ik wel, daarom maakte ik deze kokosmacronen met pure chocolade. Er bestaat in de bakwereld eigenlijk niks simpelers dan het maken van kokosmacronen. Het is een kwestie van alles bij elkaar voegen, doorroeren en met een ijsknijper mooie bolletjes maken. Het enige lastige kan het scheiden van het eigeel met het eiwit zijn, maar hier zijn trucjes voor!
Ik maak regelmatig kokosmacronen, niet alleen voor mezelf, maar ook om uit te delen. Zo vroeg mijn vader of ik er een stuk of 30 wilde maken voor zijn collega’s. Een avondje in de keuken resulteerde in 30 overheerlijke kokosmacronen en de reacties waren lovend! Dit is natuurlijk altijd leuk om te horen.
Deze kokosmacronen met pure chocolade bevat één handeling die wellicht lastig kan zijn voor iemand die hier niet bekend mee is; het scheiden van eigeel en eiwit. In het fimpje hier vind je 4 methodes die je kunt gebruiken. Er zit vast eentje tussen die voor jou werkt. Oefening baart kunst! Ik gebruik zelf methode 1; de eierschaal methode.
Tijd voor het echte werk! Het recept!
Wat heb je nodig bij het maken van kokosmacronen:
- Kom
- Bakplaat
- Bakpapier
- Ijsknijper
- Pannetje
- Hittebestendige kom
- Vork
Zo maak je deze kokosmacronen met chocolade:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
- Splits de eieren, doe het eiwit in een kom. Met de eidooiers doe je verder niks meer.
- Voeg de kokos, het suiker en de vanille-extract toe aan de eiwitten en roer goed door elkaar tot een plakkend geheel.
- Schep met een ijsknijper 12 gelijke hoopjes op de bakplaat. Geen ijsknijper in huis? Geen paniek! Je kunt ook met 2 lepels hoopjes maken. Leg de bolletjes niet te dicht op elkaar.
- Doe de kokosmacronen in de oven en bak voor ± 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.
- smelt de kookchocolade au bain marie. Tevens kun je ook zelf ganache maken, klik hier voor het recept.
- Besprenkel met een vork de kokosmacronen met pure chocolade. Je kunt ook de onderkant van de macronen in de chocolade dippen, hmmm!
- Laat de chocolade hard worden.
Tip: Voeg voor variatie het rasp van een limoen toe aan het beslag, dit geeft een frisse smaak aan de kokosmacronen!
Enjoy!