SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kokosmuffins met witte chocolade

Kokosmuffins met witte chocolade

Hmmm, loopt het water jou ook al in de mond alleen al bij lezen van de titel? Eigenlijk maak ik alleen maar baksels die mij zelf lekker lijken. Als ik het woord chocolade of kokos al lees dan ben ik verkocht. Hoe mooi is het dan om hier een combi van te maken?! Snel aan de slag!

Wat heb je nodig voor de muffins:

Zo maak je deze kokosmuffins met witte chocolade:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en zet alvast een bakvorm klaar met muffin vormpjes (ik knipte hier vierkantjes uit bakpapier en gebruikte dit als vormpje).
  2. Hak de chocolade in stukjes en zet even weg.
  3. Doe de kokosmelk, suiker, vanillesuiker en het ei in een kom en mix tot een egale massa.
  4. Roer in een andere kom het meel, bakpoeder en kokos door elkaar. Voeg hier de witte chocolade stukjes aan toe.
  5. Spatel het droge mengsel nu door het natte mengsel. Een paar keer omscheppen is voldoende, als je veel gaat roeren worden de muffins compact en dit willen we niet 😉
  6. Verdeel het beslag nu over de vormpjes. Wanneer je geen papieren vormpjes of bakpapier gebruikt, vet dan het muffin bakblik goed in met boter.
  7. Bak de muffins in ± 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat de muffins afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 – 8 stuks:

Kokosmuffins met witte chocolade