SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kruidnoten

Kruidnoten

Sinds augustus/september liggen de winkels al vol met Sinterklaas lekkers! Hoogste tijd om ook de keuken in te duiken voor lekkere, maar vooral simpele recepten die iedereen kan maken.

Deze kruidnoten kent iedereen, lust iedereen en kan iedereen maken. Het is een kwestie van een aantal basis ingrediënten bij elkaar in een beslagkom doen, kneden met je handen en klaar is kees!

Wat heb je nodig voor deze kruidnoten:

Zo maak je deze kruidnoten:

  1. Zet een beslagkom klaar en doe daar alle ingrediënten in behalve de melk.
  2. Kneed met je handen door elkaar tot een kruimelig deeg en voeg daarna de melk toe. Maak een mooie stevige bal van het deeg en verpak deze in plastic folie. Leg voor 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en maak kleine deeg bolletjes (ter grootte van een knikker) met je handpalmen. Leg op de bakplaat en druk iets aan.
  5. Bak de kruidnoten in 15 – 17 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat de afkoelen.

Enjoy!

 

Ingredienten

2 bakplaten vol:

 

Kruidnoten