SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kwarkbol

Kwarkbol met cranberries en rozijnen

Voordat ik deze kwarkbol ging maken ging er een heel proces vooraf, namelijk de zelfgemaakte kwark. Deze heb ik gemaakt met behulp van yoghurt.nl

yoghurt.nl

Dit bedrijf is overtuigd van de voordelen van ‘zelf maken’. Yoghurt, maar ook kefir, kwark, karnemelk en kaas kunnen eenvoudig thuis worden bereid. Dit is niet alleen leuk, maar ook erg goed voor je. Zelfgemaakte yoghurt zit bijvoorbeeld boordevol gunstige bacteriën en is bovendien natuurlijk en vers. Binnen een handomdraai heb je jouw eigen zelfgemaakte en probiotische product.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kwark pakket. Deze bestaat uit kwark culturen, een notenmelkzak en schenkkan.

Wat heb je nodig voor het maken van de kwarkbol:

Zo maak je deze kwarkbol:

  1. Bereid de kwark volgens de instructies op de verpakking. Dit proces duurt ± 3 dagen, houd hier rekening mee.
  2. Wel de cranberries en rozijnen 20 minuten in een bakje met heet water.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden, bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met olie of bakspray.
  4. Doe twee eieren in een beslagkom en kluts deze. Voeg hieraan toe; de kwark, suiker, vanille suiker, vanille extract en zout. Meng alles door elkaar.
  5. Zeef in een andere kom de bloem met de bakpoeder. Giet de rozijnen en cranberries af en voeg deze bij de bloem, spatel door elkaar.
  6. Voeg dit bloem mengsel bij het kwark mengsel en spatel alles goed door elkaar tot een plakkerig beslag.
  7. Stort het beslag in de springvorm en schuif voor 15 minuten de oven in.
  8. Splits het laatste ei, vang de dooier op en meng deze met de melk. Bestrijk de bovenkant van de kwarkbol hiermee en schuif vervolgens nog voor 20 minuten de oven in.
  9. Controleer met een satéprikker of de kwarkbol gaar is. Komt deze er schoon uit? De kwarkbol is klaar!

Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveer met roomboter of een klodder jam, hmm!

Enoy!

Ingredienten

 

Kwarkbol