SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kwarktaart stoofpeer

Kwarktaart stoofpeer

Typisch voorbeeld van ‘best of both worlds’. Deze combi is gewoon niet te mislukken en wie houdt en nou niet van stoofpeertjes? In het najaar weer volop verkrijgbaar, alhoewel ik tijdens dit recept stoofpeer uit blik gebruik, sssst…

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze kwarktaart stoofpeer:

 1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen een beetje in met boter. Knip de inlegfolie op lengte en plak tegen de zijkanten aan, dit zorgt straks voor een strak resultaat.
 2. Doe de Bastogne koekjes in een keukenmachine en maal fijn. Geen keukenmachine? Vouw ze in een theedoek en rol er met een deegroller overheen.
 3. Doe de boter in een steelpannetje en laat smelten. Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en meng goed door elkaar. Stort deze op de bodem van de springvorm, strijk gelijkmatig uit en maak plat met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
 4. Leg de gelatineblaadjes in een bakje met koud water en laat weken volgens de verpakking.
 5. Doe de stoofperen + het vocht in een hoge (maat)beker of kom en pureer fijn met een staafmixer.
 6. Doe de slagroom in een beslagkom en mix lobbig. Doe de kwark in een andere kom en mix de suiker hier doorheen. Spatel vervolgens de lobbige slagroom door de kwark heen.
 7. Giet 4 eetlepels van het stoofpeer mengsel in een steelpannetje en verwarm, laat het net niet koken. Zet het vuur uit en voeg 4 gelatineblaadjes toe aan dit warme stoofpeer mengsel. Knijp de gelatineblaadjes wel eerst uit. Giet het mengsel bij de rest van het gepureerde stoofpeermengsel, roer door en zet aan de kant.
 8. Snijd de citroen doormidden en pers één helft uit boven een fijne zeef , doe het sap in een steelpannetje en verwarm ook deze, laat het niet koken. Zet het vuur laag en voeg de overige 10 gelatineblaadjes toe nadat je ze hebt uitgeknepen. Roer goed door en mix het citroensap vervolgens door het kwark-slagroom mengsel, mix goed door elkaar zodat het niet gaan klonteren.
 9. Haal de springvorm uit de koelkast, giet de helft van het kwark-slagroom mengsel in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel vervolgens de helft van het stoofperen mengsel hier overheen en swirl met een vork. Doe de resterende gepureerde stoofpeer in een spuitzak.
 10. Verdeel nu de rest van het kwark-slagroom mengsel over de springvorm.
 11. Knip het puntje van de spuitzak af en maak horizontale strepen (zie foto’s). Neem de achtkant van een vorkje en trek deze verticaal door de strepen heen zodat er een marmer effect ontstaat.
 12. Zet de taart 6 uren (het liefst een nachtje) in de koelkast om op te laten stijven.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

Kwarktaart stoofpeer