SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Lemon Curd

Zelfgemaakte Lemon Curd

Lemon curd komt oorspronkelijk uit Engeland, het is een zoete ietwat zurige substantie, gemaakt van citroen, suiker, boter en ei. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken: voor op scones, pannenkoeken, door yoghurt, in taarten en meer! Het enige wat je nodig hebt bij het maken is: geduld

Je kunt lemon curd ook invriezen. Maak kleine porties zodat je deze uit de vriezer kunt halen wanneer je het nodig hebt.

Wat heb je nodig voor het maken van lemon curd?

Zo maar je Lemon curd

  1. Rasp de citroenen en pers het sap uit. Het sap haal ik altijd even door een fijn zeefje.
  2. Zet een steelpannetje met een laagje water op en zet daarop een grotere hittebestendige kom. De onderkant van de kom moet net in de pan kunnen, maar niet het water raken. Laat het water zachtjes koken. Op deze wijze wordt de lemon curd op au bain marie wijze gemaakt.
  3. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in de hittebestendige kom en laat de boter smelten terwijl je het door elkaar roert. Zodra de boter gesmolten is en is vermengt tot een papje, roer je de citroensap erdoor. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen zodat de eieren zometeen niet zullen stollen.
  4. Klop de eieren los in een aparte kom en schenk beetje bij beetje door het mengsel. Roer wederom goed door en zet op laag vuur (op de au-bain-marie wijze).
  5. Het wachten is begonnen. Door de hitte zal het langzaam een dikke pasta worden. Blijf geregeld roeren en zorg dat het mengsel niet gaat koken. Wanneer de lemon curd de voor jou gewenste dikte heeft, haal je de kom van de pan af en laat je de curd afkoelen.
  6. Bewaar de lemon curd in een afgesloten weckpotje in de koelkast, dan is deze zeker 2-3 weken houdbaar.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 weckpotje:

Lemon Curd