SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Lemon Ruby Madeleines

Madeleines

Dit heerlijke Franse cakeje moet je een keer gemaakt hebben. De vorm van een schelp krijg je door de bakvorm die je hiervoor moet gebruiken. Typerend voor madeleines is het ‘bolle buikje’ welke tijdens het bakken ontstaat. Je weet dat de madeleines dan gelukt zijn!

Qua smaak kun je eindeloos variëren, de basis is een vanille beslag. Ik heb het eigen gemaakt door de citroenrasp, hierdoor wordt het iets frisser. Ook de roze chocolade (ruby) geeft de finishing touch aan dit cakeje.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Lemon Ruby Madeleines:

  1. Zet een steelpannetje met de boter op het vuur. Laat deze op laag vuur smelten.
  2. Mix intussen de eieren en de suiker in een beslagkom in 5 minuten tot een luchtig mengsel.
  3. Rasp de citroen en voeg deze samen met de gesmolten boter en vanille-extract toe aan het luchtige ei/suiker beslag. Mix kort door.
  4. Mix de bloem met de bakpoeder en voeg deze bij het beslag. Spatel deze voorzichtig door het beslag zodat het luchtig blijft.
  5. Zet het beslag voor 1 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet de madeleine vorm in met boter of bakspray.
  7. Vul de vormpjes met het beslag, tot net onder de rand, dit kan met een spuitzak of met 2 lepels. Bak de madeleines in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  8. Haal de madeleines uit de oven. Als het goed is hebben ze nu een soort ‘bol buikje’ aan de bovenkant. Laat de madeleines 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal er vervolgens uit en laat verder afkoelen.
  9. Smelt de ruby chocolade au-bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is en de madeleines afgekoeld, doop je de madeleine voor de helft in de ruby chocolade. Decoreer met suikerhartjes (of andere suiker decoratie).

Enjoy!

Ingredienten

Voor 12 stuks:

Lemon Ruby Madeleines