SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Maanzaad broodje

Maanzaad broodje

Wanneer je er op een zondagochtend achterkomt dat je geen brood meer hebt, is het handig wanneer je iets in de vriezer hebt liggen of dat je gemakkelijk zelf iets op tafel kunt toveren. Dit maanzaad broodje is de uitkomst. Mijn allereerste keer brood maken is gewoon in één keer gelukt, jij kunt het dus ook!

Voor dit broodje zijn ingrediënten nodig die vaak wel in huis te vinden zijn; bloem, melk, bakpoeder, zout, suiker en zonnebloemolie. Het is een kwestie van alles bij elkaar voegen en de keukenmachine (met menghaken) gebruiken om een mooi deeg te vormen. Even op kamertemperatuur laten komen, nog eens doorkneden, een mooi bolletje maken en de oven in schuiven! Voor extra smaak en voor een mooi uiterlijk heb ik blauwe maanzaadjes over het broodje gestrooid voordat het de oven in ging. Lijkt net echt toch??

Wat heb je nodig voor dit maanzaad broodje:

Zo maak je dit brood:

  1. Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom en roer door elkaar.
  2. Voeg de melk en de zonnebloemolie toe en kneed, door middel van een keukenmachine met meng/kneed haken, tot een deeg. Het deeg is goed wanneer deze niet meer aan de kom kleeft.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht of 175 graden elektrisch. Bekleed een bakplaat (ik gebruikte een bakblik) met bakpapier.
  5. Kneed het deeg nog een paar keer goed door met je hand en maak er een ovalen bol van. Snijd met een scherp mes voorzichtig ruitjes in het brood, dit lijkt mooi wanneer het brood uit de oven komt.
  6. Strooi tot slot wat maanzaad over het brood (maak het brood eventueel iets nat met je vinger zodat het blijft plakken).
  7. Doe het brood voor 45 minuten in de oven. Haal het vervolgens uit de oven en laat het afkoelen.
  8. Snijd het brood in plakken en vries eventueel in.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 broodje:

 

Maanzaad broodje