SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Mango taart

Mango taart

Nieuwe favoriet alert!! Dit taartje is super lekker, super luchtig, lekker fris en perfect voor de ‘iets mindere’ zoetekauw. Deze showstopper zal geliefd zijn bij ieder, niet alleen om zijn uiterlijk, maar voornamelijk om zijn innerlijk. Ga jij ‘m proberen?

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze mango taart:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Begin met de bodem: smelt de roomboter in een steelpannetje. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom en meng deze met een spatel door elkaar. Stort de koekbodem in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel aan tot de bodem glad bedekt is. Maak de lepel af en toe nat voor een glad resultaat. Bak de bodem in 10-12 minuten gaar. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  3. Ontdooi de mango voor de vulling. Pureer deze vervolgens glad met een staafmixer. Week de 7 gelatineblaadjes in een bakje met koud water volgens de verpakking beschreven. Zet een steelpannetje op het vuur met 40 ml water, laat deze warm worden maar net niet koken.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg één voor één toe aan het warme water, roer door tot de blaadjes zijn opgenomen. Voeg vervolgens het gelatine water toe aan de mango puree. Voeg ook de ahornsiroop toe en meng goed door elkaar.
  5. Doe de ongeklopte slagroom in een beslagkom en klop deze lobbig (niet stijf, anders ontstaat er kans op schiften wanneer je de mango zometeen toevoegt). Voeg nu al roerende de mango puree toe aan de lobbige slagroom.
  6. Vet de randen van de springvorm iets in met boter en plak hier de inlegfolie tegenaan. Je krijgt straks een mooi en strak resultaat.
  7. Schenk de mango mousse over de afgekoelde bodem en zet de taart 3 uren in de koelkast om op te stijven.
  8. Na 2,5 uur begin je de met de topping. Ontdooi de mango en pureer deze.
  9. Week de 3 gelatineblaadje in een bakje koud water. Verwarm intussen de 30 ml water in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan het warme water, roer door tot de blaadjes zijn opgenomen.
  10. Voeg het gelatine water en citroensap toe aan de mango puree en meng door elkaar.
  11. Haal de springvorm uit de koelkast. Schenk de mango puree heel voorzichtig(!) over de mousse heen. De mousse is heel kwetsbaar, door de zwaartekracht kan de topping naar de bodem zakken wanneer je dit niet voorzichtig schenkt.
  12. Zet de taart opnieuw 2 uren in de koelkast om op te stijven. Ik liet er een nachtje overheen gaan.
  13. Haal de taart uit de springvorm, wikkel de inlegfolie erom vandaan en snijd in 8 gelijke stukken.

Enjoy!

Ingredienten

Bodem:

Vulling:

Topping:

 

Mango taart