SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Marmer red velvet muffins

Marmer red velvet muffins

Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent een nieuw recept om jouw geliefde mee te verrassen! Binnen no-time op tafel en erg lekker!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze marmer red velvet muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffin bakblik vorm in met boter.
  2. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom en roer door elkaar. Doe in een andere beslagkom de boter (op kamertemperatuur) en suiker en mix luchtig. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt en vanille-extract hieraan toe en mix tot deze vermengd zijn.
  3. Voeg één voor één de eieren toe aan het boter/suiker mengsel en mix er goed doorheen. Voeg nu in drie delen het bloemmengsel toe tot er een glad beslag ontstaat.
  4. Voeg 30 ml melk toe een het beslag (houd 15 ml apart), roer door en verdeel het beslag in twee helften in twee aparte kommen.
  5. Meng in een klein schaaltje de overige 15 ml melk met de cacaopoeder en de rode kleurstof. Roer goed door elkaar en voeg dit toe aan één beslag. Roer er doorheen tot het beslag een rode kleur heeft.
  6. Doe nu een theelepel wit beslag in de bakvorm, gevolgd door een theelepel rood beslag. Daarna weer een theelepel wit beslag etc. Swirl af en toe met een satèprikker o.i.d. zodat er een marmer effect ontstaat.
  7. Bak de muffins in 35 – 40 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

8-10 stuks:

 

Marmer red velvet muffins