SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Meringue kerstboom lolly’s

Meringue kerstboom lolly’s

De kerst staat voor de deur en het is daarom de hoogste tijd om een super leuk recept met jullie te delen! Deze meringue kerstboom lolly’s zijn natuurlijk op en top kerst en al helemaal leuk voor kinderen.

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze meringue kerstboom lolly’s:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed de bakplaten met bakpapier.
  2. Ontvet de beslagkom met een keukenrol papiertje en citroensap.
  3. Splits de eieren, vang het eiwit op. Zorg er voor dat er absoluut geen eigeel bij komt.
  4. Doe de eiwitten in een beslagkom en klop ze stijf op een hoge stand. Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog een paar minuten stijf tot je de kom op de kop kunt houden en stijven pieken kunt maken.
  5. Zeef de poedersuiker en voeg in drie delen toe aan het eiwitschuim. Schep met een siliconen spatel er doorheen.
  6. Voeg tot slot een beetje groene kleurstof toe, klop nog kort door tot de kleur goed is. Het eiwitschuim mag niet vloeibaar worden.
  7. Doe het schuim in een spuitzak en spuit kerstbomen op de bakplaat. Let op; spuit ze niet onder elkaar, in verband met de lolly stokjes.
  8. Steek nu de lolly stokjes in de kerstbomen. Versier ze tot slot met sprinkles naar keuze.
  9. Bak de meringue kerstboom lolly’s 120 minuten op 100 graden.
  10. Na 120 minuten zet je de oven uit en zet je de ovendeur op een kiertje. Laat ze nog even 30 minuten afkoelen in de oven. Daarna smullen maar!

Enjoy!

 

 

Ingredienten

8 lolly’s

 

Meringue kerstboom lolly’s