SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - M&M chip koeken

M&M chip koeken

Chewy van binnen, crunchy van buiten! Deze M&M chip koeken zijn zo onwijs lekker! En ook nog eens super simpel te bereiden! Binnen 30 minuten heb jij 18 heerlijk kleurrijke koekjes op tafel getoverd.

Ik hoor je denken; hoe smelten de M&M’s niet in de oven? Dat is het bakgeheim van dit recept; je drukt ze er in meteen in nadat je de gebakken koeken uit de oven hebt gehaald en ze nog warm en zacht zijn!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze M&M chip koeken:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte) en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Doe de boter, lichtbruine basterdsuiker, suiker en vanille suiker in een beslagkom en mix met de mixer door elkaar.
  3. Voeg het ei toe en mix door tot deze vermengd is. Voeg nu de zelfrijzend bakmeel, baking soda en snuf zout toe en mix door tot een stevig deeg.
  4. Hak de chocolade fijn en voeg deze toe aan het deeg. Kneed met je handen er doorheen.
  5. Maak met je handen balletjes ter grootte van een pingpongbal (of ietsje kleiner) en leg deze op de bakplaat. Druk de balletjes iets aan met je handpalm en zorg dat er voldoende ruimte zit tussen de deegballen, ze lopen iets uit in de oven (ik had er 8 op een bakplaat). Bak eventueel in 2x of op twee bakplaten.
  6. Bak de chip koeken in 10 tot 12 minuten gaar en licht bruin.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en druk meteen M&M’s in de koeken nu ze nog warm en zacht zijn. Gebruik zo veel als je wilt. Druk goed aan zodat ze er later niet uit vallen.
  8. Laat de koeken nu afkoelen en uitharden.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

± 18 stuks:

 

M&M chip koeken