SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Nieuwtjes - Saarbakt Winnaar Bakwedstrijd + Nieuwe baan!

Nieuwtjes

New job

Het is al weer veel te lang geleden dat ik met een nieuwtje ben gekomen, vandaar hier even een update over wat er gaande is in mijn leven.

Mijn laatste nieuwtje ging over mijn afstuderen, dat ik afgestudeerd ben als diëtist en op zoek was naar een passende baan. Nou die baan is inmiddels binnen! Zoals sommigen misschien al wisten werk ik al ruim 3 jaar bij een bakkerij, voorheen als zaterdaghulp, maar heden als filiaalleider van twee filialen. Daarnaast ben ik Content Creator van het bedrijf. Ik zit op kantoor om de maandelijkse nieuwsbrief te maken, Sociale media te beheren en te ondersteunen bij de website/webshop.  Heel leuk en leerzaam! Ook ben ik bezig met het fotograferen van nieuwe producten. Dit doe ik met mijn splinternieuwe Canon spiegelreflexcamera! Voor Saarbakt maak ik daar nu ook mooie foto’s mee, echt top!

Bakkers klaar, bakken maar!

Tot zo ver mijn nieuwe baan… We gaan over naar de Bakwedstrijd, want die heb ik vorige week GEWONNEN!
Ik werd 3 weken geleden getipt om mee te doen aan een Bakwedstrijd van de Ekoplaza in Heerenveen. De Ekoplaza is een biologische winkel. Ze bestonden afgelopen maand 5 jaar en dit werd gevierd met o.a. een bakwedstrijd voor thuisbakkers, ontzettend leuk!

Zogezegd, zo gedaan. Ik heb die avond nog een recept opgestuurd van mijn No Bake Mokka Popcorn taart. Ik wist dat deze goed in de smaak viel bij mijn proefpanel dus dit leek mij een goede inzending. Tevens een heel simpel recept om te maken omdat er geen oven aan te pas hoeft te komen.  Een week later kreeg ik een mailtje met het nieuws dat ik genomineerd was! Ik moest mijn taart op vrijdag ochtend thuis klaarmaken en voor 11;30 uur in de winkel afleveren. Van 12;00 tot 16;00 konden de klanten proeven van de (6 genomineerde) taarten. Om 16;00 kwam er een vakjury die ieder een stem uitbracht of hun favoriet.

16;30, de vakjury kwam uit het kamertje en ik zag allemaal gespannen koppies om mij heen. Na een korte speech kreeg iedere taart feedback, zo ook mijn Mokka Popcorn taart. Er waren zo’n 73 stemmen in totaal uitgebracht door de klanten.

Met maar liefst 23 stemmen van de klanten en een unaniem besluit van de vakjury is de winnaar: No Bake Popcorn Taart!!

Yes! Het was gelukt! Mijn eerste bakwedstrijd was een feit, net als de eerste prijs 🙂 De prijs werd uitgereikt door een medewerker van Brownies & Downies, een diner bon voor twee personen.

Na afloop werd er uiteraard nog een groepsfoto gemaakt. Ekoplaza heeft mijn recept gedeeld en er was zelfs een leuk stukje op Groot Heerenveen. Klik hier voor de link. Benieuwd naar mijn inzending? Deze staat natuurlijk op mijn blog! Klik hier voor het recept.

Na het winnen van de bakwedstrijd heb ik ontzettend veel leuke reacties gehad van iedereen, waarvoor dank! Veel mensen vragen waarom ik mij niet opgeef voor Heel Holland Bakt. Ik ben van mening dat het daar te vroeg voor is en dat ik nog moet oefenen en meer zeker moet zijn van mijn kunnen. Het presteren onder druk en binnen een bepaalde tijd iets neerzetten is iets wat mij voornamelijk tegenhoud. Ik vind bakken leuk in mijn vrije tijd en doe dit graag in alle rust, met harde muziek op de achtergrond. Wellicht dat ik er volgend jaar anders over denk, maar voor nu ga ik weer lekker een seizoen op de bank zitten kijken 😉

Liefs, Saar