SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - No-Bake: Mokka popcorn taart

Mokka popcorn taart

No bake? Ja, no bake; geen oven nodig! Deze Mokka popcorn taart is echt een pareltje en deed het erg goed bij mijn proefpanel! Binnen een mum van tijd was de taart op en werden de laatste stukjes popcorn opgesmikkeld. De bodem is gemaakt van Café Noir koekjes, hemels!

Deze mokka popcorn taart heb ik afgemaakt met een karamel patroon, deze maak je heel gemakkelijk zelf en geeft je taart net even die finishing touch. Benieuwd hoe je deze taart maakt? Lees snel verder!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Mokka popcorn taart:

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en smelt de boter in een steelpannetje.
  2. Maal de koekjes in een keukenmachine fijn of doe de koekjes in een theedoek en rol fijn met een deegroller.
  3. Voeg de koekjes bij de gesmolten boter en bekleed de bodem van de springvorm met dit mengsel. Gebruik de bolle kant van een lepel om een gladde bodem te maken. Knip de inlegfolie op maat en bekleed de binnenkant (ring) van de springvorm hiermee. De taart zal straks makkelijk en strak uit de springvorm komen. Zet de springvorm in de koelkast.
  4. Hak de 100 gr chocolade in kleine stukjes en zet aan de kant.
  5. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water, laat 5 minuten weken.
  6. Doe 100 ml water in een steelpannetje, voeg de oploskoffie en suiker toe en breng tegen de kook tot de koffie en suiker zijn oplost.
  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg bij het koffiemengsel, roer goed door. Haal het pannetje van het vuur en laat 15 minuten afkoelen tot het wat dikker wordt maar nog wel vloeibaar is.
  8. Doe de ongeklopte slagroom in een beslagkom en klop deze op met een handmixer (of garde). Wanneer er slagroom ontstaat voeg je de mascarpone toe en mix je deze tot een dikke crème.
  9. Voeg het koffiemengsel toe aan de crème en spatel goed door. Voeg tot slot de chocolade stukjes toe, spatel door.
  10. Bedek de bodem met de koffiecrème en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  11. Haal de taart uit de koelkast en haal uit de springvorm. Snijd de taart in 10 of 12 gelijke punten. Bedek de bovenkant van de punten met popcorn.
  12. Smelt de kookchocolade au-bain-marie en besprenkel met een vork de bovenkant van de taart, over de popcorn heen.
  13.  Optioneel: Zet een steelpannetje met de suiker, honing en twee eetlepels water op het vuur en roer door. Breng zachtjes aan de kook en laat bruin worden. Houd in de gaten dat het niet te snel gaat of te bruin wordt, dit ruik en zie je. Haal de pan van het vuur en doop de onderkant 5 seconden in een bak met koud water. PAS OP! De pan is heel heet en zal sissen wanneer het koud water raakt.
  14. Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht, roer de karamel door en zigzag de karamel op het bakpapier met een vork. Er zullen dunne draden ontstaan.  Laat het 5 minuten hard worden en haal voorzichtig van het bakpapier, breek in stukken en leg het suikerwerk bovenop de punten. Serveren maar!

Enjoy!


Ingredienten

Bodem:

Vulling:

Topping:

 

No-Bake: Mokka popcorn taart

Eén reactie op “No-Bake: Mokka popcorn taart”

  1. […] + popcorn Een pareltje van Saar Bakt, deze Mokka Popcorn taart. De bodem is gemaakt van Café Noir koekjes, de vulling is lekkere mokka en bovenop komt de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *