SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Nutella kerstboom

Nutella Kerstboom

Kerst staat alweer voor de deur! De gezelligste tijd van het jaar is aangebroken, zo ook de leukste tijd van het jaar wat betreft bakken (vind ik 😉 ). Wanneer ik in de keuken sta heb ik de kerst CD’s op de achtergrond aanstaan, net een tikkeltjes harder dan normaal, heerlijk!!

Deze Nutella kerstboom is echt een must tijdens de feestdagen. Het ziet er zo mooi uit op tafel en je snoept er gemakkelijk een steeltje (of 5) van weg. Voordat je het weet is de boom op!

De basis van deze Nutella kerstboom is bladerdeeg, hier heb je 2 grote rollen van nodig, welke je kunt vinden in de koeling van de schappen (vaak bij de pizzabodems). Het ziet er misschien ingewikkeld uit zo’n kerstboom, maar ik zal stap voor stap uitleggen wat je moet doen. Het eindresultaat mag er zijn!

Wat heb je nodig voor deze Nutella kerstboom:

Zo maak je deze Nutella Kerstboom:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Rol 1 vel bladerdeeg uit op het aanrecht en schets lichtjes de vorm van een kerstboom in het bladerdeeg, zo groot mogelijk (zie de foto’s onder aan het recept).
  3. Wanneer je tevreden ben met je schets druk je het mes er dieper in en snijd je de kerstboom eruit, vergeet de stam niet. Om te zorgen dat ik een rechte lijn sneed, gebruikte ik een liniaal.
  4. Herhaal dit bij de tweede rol bladerdeeg, ze moeten gelijk worden.
  5. Smeer 1 kerstboom in met Nutella en leg deze alvast op de bakplaat. Leg de tweede kerstboom hier bovenop. Je hebt nu 2 bladerdeeg kerstbomen met daartussen Nutella.
  6. Nu ga je de takken maken. Snijd gelijke inhammen ter hoogte van de stam (de twee zijkanten van de stam). Zorg dat je 1 rechte lijn omhoog kunt maken waar de inhammen stoppen (zie de foto wat de bedoeling is, ik heb er een rode lijn getekend).
  7. Nu draai je de takken een slag om. Draai bij de ene tak naar je toe en bij de volgende tak van je af.
  8. Klop een ei los met een vork en smeer de kerstboom in met opgeklopt ei. Strooi hierover heen zilveren pareltjes en nougatine.
  9. Bak de kerstboom in ± 20 minuten goudbruin en gaar. Houd je oven in de gaten.
  10. Haal de kerstboom uit de oven en laat afkoelen (alhoewel hij warm ook erg lekker is..)

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 boom:

 

Nutella kerstboom