SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Nutella muffins

Nutella muffins

Hi allemaal! Er staat weer een heerlijk recept online, en niet zomaar een recept!! Deze overheerlijke Nutella muffins zijn hemels en een echte aanrader voor iemand die verslaafd is aan Nutella! Deze Nutella muffins zijn ook nog eens heel simpel en leuk om te maken. Het is een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar voegen, luchtig mixen en een swirl maken van de Nutella.

Dit recept heb ik van Chicks Love Food, heerlijke inspiratiebron!

Wat heb je nodig voor deze Nutella muffins:

Zo maak je deze Nutella muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cupcake bakblik in met boter/zonnebloemolie of bakspray.
  2. Doe zonnebloemolie, suiker en eieren in een kom en mix deze goed door elkaar.
  3. Mix de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en voeg dit mengsel beetje bij beetje al mixend toe aan het beslag, mix luchtig voor zo’n 2 minuten.
  4. Giet het beslag in de vormpjes voor 2/3 vol.
  5. Nu komt het leuke gedeelte, de SWIRL! Doe een flinke theelepel in het midden van elk beslag vormpje en swirl deze door het beslag met een satéprikker, zie het filmpje hieronder! Vergeet de lepel niet af te likken aan het einde van de laatste swirl, hmmmmmm

6. Doe de muffins voor ± 35 – 40 minuten in de oven. Hak ondertussen de hazelnoten in kleine stukjes (bijvoorbeeld in een diepvrieszak met een deegroller) en zet even apart.

7. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen. Haal uit het bakblik en laat verder afkoelen.

8. Vul de spuitzak met de overgebleven Nutella en spuit een mooie toef op elke muffin. Maak de toef Nutella af met de gehakte hazelnoten.

Enjoy!

Ingredienten

6 a 7 stuks:

Nutella muffins