SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Oreo brownie taart

Oreo brownie taart

Deze Oreo brownie taart zal voor velen een guilty pleasure zijn. De combinatie van brownie en een topping van Oreo cookies, witte chocolade en mascarpone is echt heerlijk, maar vooral heerlijk machtig! Met één hap had ik het gevoel al een hele taart op te hebben. Voordeel hiervan is dat je de taart in kleine puntjes kan snijden en er veel mensen van kunnen genieten.

Wat heb je nodig:

Zo maak je de Oreo brownie taart:

  1. Begin met de brownie bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  2. Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom en verwarm deze au-bain-marie. Mix intussen het ei en de suiker schuimig in een beslagkom. Wanneer de boter en chocolade gesmolten zijn voeg je deze al roerend bij het ei-suiker mengsel.
  3. Spatel tot slot de bloem er doorheen, zorg dat de meeste klontjes verdwenen zijn. Stort het beslag in de vorm en strijk gelijkmatig glad, het is een dunne laag brownie. Bak de brownie in ±25 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen, in de springvorm.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie, wanneer het gesmolten is laat je het afkoelen, roer af en toe nog door. Hak intussen de oreo’s in stukken
  5. Doe de mascarpone en gesmolten witte chocolade in een beslagkom en mix in een minuut goed door elkaar en romig.
  6. Tot slot voeg je de gehakte stukken Oreo koekjes toe en spatel deze er doorheen.
  7. Wanneer de springvorm + brownie is afgekoeld plak je de randen af met inlegfolie, hierdoor plakt de room straks niet aan de springvorm en is hij gemakkelijk los te krijgen.
  8. Schep de mascarpone oreo room boven op de afgekoelde brownie bodem en smeer gelijkmatig uit. Dek de taart af met aluminiumfolie of vershoudfolie en zet voor een nachtje in de koelkast.
  9. Haal de volgende dag uit de springvorm en snijd in 10 of 12 gelijke stukken.
  10. Klopt de slagroom samen met de vanille suiker op, doe in een spuitzak en spuit toeven op elke punt. Plaats op de toef een kleine oreo.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

Brownie bodem:

Topping:

Garnering:

Oreo brownie taart