SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Paas fruit gebakje

Paas fruit gebakjes

Hoe leuk en kleurrijk zijn deze paas fruit gebakjes?! Deze naked cake gebakjes zijn gemaakt van biscuit op de bakplaat, super makkelijk! De binnenkant is gevuld met advocaat room en gewone room. Met mooi kleurrijk fruit en paas eitjes maak je het helemaal af!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze paas fruit gebakjes:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakplaat in met boter. Leg hier vervolgens een vel bakpapier op.
 2. Doe de bloem, bakpoeder, zout en baking soda in een beslagkom en meng door elkaar.
 3. Klop in een andere kom de eieren, suiker en vanillesuiker in ± 5 minuten luchtig. Voeg vervolgens al mixend de zonnebloemolie toe, gevolgd door het bloemmengsel. Deze voegde ik in drie delen toe.
 4. Was en rasp de schil van de citroen. Voeg de citroenrasp samen met de yoghurt toe aan het beslag, mix nog kort door.
 5. Stort het beslag op de met bakpapier bekleedde bakplaat en bak het biscuit in ± 15 minuten gaar (check de oven na 10 minuten, wellicht dat de cake er eerder uit moet). Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
 6. Begin met het maken van de room. Klop de slagroom stijf in een beslagkom en voeg al kloppend de vanillesuiker, poedersuiker en klopfix toe. Wanneer de slagroom is opgeklopt voeg je de mascarpone toe, mix kort door tot alles is gemengd.
 7. Verdeel de room in twee gelijke helften. Voeg bij 1 gedeelte de advocaat toe en roer door. Voeg eventueel een klein beetje gele kleurstof toe voor een mooie gele kleur.
 8. Doe beide soorten room in een aparte spuitzak en leg de room voor 20 minuten in de koelkast.
 9. Snijd intussen de aardbeien en sinaasappel in kleine parten. Leg ook de blauwe bessen klaar.
 10. Verwijder de randen van het biscuit met een scherp mes en snijd het biscuit vervolgens in 12 gelijke stukken (of 24 voor kleinere gebakjes).
 11. Spuit op zes stukken de advocaat room in een zigzag vorm (zie foto’s). Verdeel hier wat aardbeiparten en blauwe bessen overheen. Leg hier bovenop een ander plakje cake, spuit hier de normale room op en verdeel wat aardbeien, sinaasappel, blauwe bessen en paaseitjes.
 12. Herhaal dit bij de overige  gebakjes.

Enjoy!

 

 

 

 

Ingredienten

6 gebakjes (of 12 kleinere)

Biscuit:

Room:

Garnering:

 

 

Paas fruit gebakje