SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Paas kokosnestjes

Paas kokosnestjes met chocolade

Hi! Pasen staat weer voor de deur en het leek mij leuk om een receptje met jullie te delen! Een recept dat voor iedereen haalbaar is om te maken en ook nog eens ontzettend leuk is om op tafel te presenteren met pasen: Paas kokosnestjes met chocolade!

Kokos en chocolade zijn twee ingrediënten die ik graag verwerk in een lekker recept, deze combinatie is heerlijk.

Wat heb je nodig voor deze paas kokosnestjes:

Zo maak je deze paas kokosnestjes met chocolade:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de cupcakevorm in met boter.
  2. Scheidt het eiwit van het eigeel. Hier zie je hoe dit moet. Bewaar het eiwit, met het eigeel ga je niks meer doen tijdens dit recept.
  3. Zorg dat je een schone kom hebt, doe hier de eiwitten in. Mix de eiwitten met een mixer schuimig en voeg tussendoor het suiker en de vanille-extract toe. Klopt de eiwitten nu helemaal stijf, dit duurt zo’n 5 – 7 minuten. Wanneer je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het eruit valt dat is je eiwitschuim klaar.
  4. Voeg de kokos aan het eiwitschuim toe en spatel er voorzichtig doorheen.
  5. Neem een beetje van het kokosmengsel en maak er een balletje van. Doe in een vormpje in het cupcakeblik en druk aan. Druk voorzichtig een kuiltje in het midden. Herhaal dit totdat je kokos-eiwit mengsel op is.
  6. Bak de kokosnestje in ± 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat ze afkoelen. Wanneer ze iets afgekoeld zijn haal je ze uit de cupcakevorm en laat je ze verder afkoelen.
  7. Smelt nu de chocolade ai-bain-marie. Zet een pannetje met een klein laagje water op. Zet hierop een hittebestendige kom met de chocolade. Wacht tot de chocolade gesmolten is, blijf goed roeren.
  8. Nu ga je de paas kokosnestjes afmaken. Schep de gesmolten chocolade in de kokosnestjes en maak af met 3 gesuikerde paas eitjes.

Enjoy!

Ingredienten

±6 – 8 stuks:

Paas kokosnestjes