SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Pavlova kerstkrans

Pavlova kerstkrans

Hmmmm it’s the most wonderful time of the year! En al helemaal met deze pavlova kerstkrans op tafel! Deze showstopper doet het altijd goed als dessert tijdens het kerstdiner. Versier de krans met vers fruit en chocolaatjes naar keuze.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Pavlova kerstkrans:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (boven-en onderwarmte). Maak de beslagkom vetvrij door wat druppels citroensap in de kom te druppelen en schoon te maken met een keuken papiertje. Zorg ook dat de kloppers van de keukenmachine goed schoon/vetvrij zijn.
  2. Splits de eieren en doe de eiwitten in de beslagkom. Klop met een keukenmachine schuimig en voeg al kloppend de suiker, maïzena en citroensap in delen toe. Klop het eiwit door tot het stijf is geklopt en je de beslagkom op de kop kunt houden zonder dat het eruit valt, dit duurt ± 7 – 10 minuten.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep met een grote lepel het eiwitschuim in de vorm van een krans op de bakplaat. Als je het makkelijk vindt om met een potlood een cirkel uit te tekenen op het bakpapier dan kan dat natuurlijk ook. Draai het vel bakpapier dan wel om.
  4. Bak de pavlova kerstkrans in 1,5 tot 2 uur in de voorverwarmde oven op 100 graden. Bij 1,5 uur is de binnenkant nog een beetje ‘chewy’, ik hou dr van.
  5. Maak intussen de mascarpone room: doe de slagroom en vanille suiker in een kom en klop deze stijf. Roer de mascarpone in een andere kom los en voeg de opgeklopte slagroom en mascarpone bij elkaar, roer kort door tot het goed vermengd is.
  6. Wanneer de krans uit de oven en helemaal afgekoeld is dan breng je de mascarpone room aan op de bovenkant.
  7. Versier vervolgens met takjes rozemarijn, rood fruit en chocolaatjes.

Enjoy!

*de krans zelf kun je afgedekt 3 dagen bewaren, je kunt de krans dus eerder maken. Zodra je de mascarpone room erop smeert kun je hem niet meer bewaren.

 

Ingredienten

Krans:

Topping:

 

 

Pavlova kerstkrans