SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Perzik kruimeltaart

Perzik kruimeltaart

Hmmmm deze taart is echt top voor een lastig minute bezoek. Bijna niet te mislukken en erg smaakvol! Ga jij ‘m proberen?

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze perzik kruimeltaart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de springvorm goed in met boter.
  2. Begin met het beslag. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een beslagkom en mix romig. Voeg de eieren één voor één toe, mix goed door. Voeg vervolgens de bloem toe en mix ook deze kort door.
  3. Rasp de schil van een halve citroen en voeg de rasp toe aan het beslag samen met snuf zout. Mix nogmaals kort door.
  4. Stort het beslag in de springvorm en strijk met een spatel gelijkmatig uit.
  5. Laat de perziken uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in schijfjes en leg deze op een keukenrol, dep het meeste sap ervan af.
  6. Leg een bordje met bloem klaar, haal de perzik schijfjes hier één voor één doorheen en leg vervolgens in een mooie vorm op het beslag (zie foto’s).
  7. Voor de kruimel laag doe je de boter (koud) in blokjes, suiker en bloem in een kom en wrijf met je vingertopper tot een kruimeldeeg. Verdeel over de taart.
  8. Zet de perzik kruimeltaart 40-45 minuten in een voorverwarmde oven totdat de kruimellaag een mooie goudbruine kleur heeft.
  9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.
  10. Garneer voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Enjoy!

 

Ingredienten

Beslag:

Kruimeldeeg:

Garnering:

 

Perzik kruimeltaart