SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Pinda choco cups

No-bake pinda choco cups

Hoi allemaal! Vandaag een receptje online dat heel makkelijk te maken is, een no-bake recept, oftewel, geen oven nodig! Voor de pinda choco cups moet je niet vies zijn van een beetje chocolade en pindakaas, de smaken exploderen in je mond na een hap van dit machtige maar overheerlijke gebakje! De bereiding van deze pinda choco cups is kort, het wachten duurt wat langer.. 3 uren in de koelkast, maar geloof me, dan heb je ook wat.

Wat heb je nodig voor deze pinda choco cups:

Zo maak je deze pinda choco cups:

  1. Doe de roomboter in een pannetje en smelt deze langzaam.
  2. Maal ondertussen de biscuitjes fijn (ik deed dit door de biscuitjes in een theedoek te doen en er met een deegroller overheen te rollen).
  3. Doe de fijngemalen biscuitjes in een kom. Voeg hier de poedersuiker, 80 gram pindakaas en de gesmolten boter aan toe en meng tot een geheel.
  4. Verdeel het biscuit-pindakaas mengsel over 6 tot 8 siliconen vormpjes. Maak laagjes van ± 1,5 cm en druk goed aan.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg hier 2 el pindakaas aan toe, roer door.
  6. Giet het chocolade mengsel over de siliconen vormpjes waar je al een bodem in hebt gemaakt, verdeel gelijkmatig. De vormpje komen voor ongeveer de helft vol.
  7. Zet de cups voor minimaal 3 uren in de koelkast. Na 30 minuten druk je in pinda in het midden van de cup.

Tip: Bewaar de cups in de koelkast (niet langer dan 2 a 3 dagen)

Tip: Glutenvrije cups maken? Vervang de biscuitjes voor glutenvrije koekjes. De meeste merken pindakaas zijn glutenvrij, maar controleer altijd de verpakking of er toch niet tarwe in verwerkt zit.

Enjoy!

Ingredienten

6-8 stuks

Pinda choco cups