SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Pineapple-pecan Tarte Tatin

Pineapple-pecan Tarte Tatin

Nog niet lang geleden introduceerde ik mijn Tarte Tatin met peer, en hier is de volgende variant al! De vorige tarte tatin beviel mij zo goed dat ik hem nog eens wilde maken, maar dan anders. En zie hier: een Tarte Tatin met ananas en pecannoten! Wat een heerlijke combinatie is dit!

De tarte tatin is zo eenvoudig om te maken dat je bij onverwacht bezoek binnen een half uur dit pareltje op tafel weet te toveren.

Wat heb je nodig voor deze Pineapple-pacan Tarte Tatin:

Zo maak je deze Pineapple-pecan Tarte Tatin:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden en laat 3 vellen bladerdeeg ontdooien.
  2. Zet een braadpan op laag vuur en voeg de poedersuiker en ahorn siroop toe. Hak intussen de pecannoten grof. Wanneer de poedersuiker en siroop gesmolten zijn voeg je de boter en gehakte pacannoten toe. Laat zo’n 4 minuten zachtjes sudderen.
  3. Halveer 4 ananas ringen en leg in het siroop mengsel, laat nogmaals 4 minuten door sudderen.
  4. Haal de velletjes van het bladerdeeg en leg de plakjes bovenop elkaar. Rol met een deelroller het bladerdeeg uit, iets groter dan de braadpan. Leg het bladerdeeg over de ananas heen en vouw de randjes iets om.
  5. Zet de braadpan in de oven en bak de taart in ± 15 min goudbruin.
  6. Haal de pan uit de oven en laat 10 min afkoelen. Schraap met een mesje langs de zijkant om de taart iets los te krijgen. Leg een bord ondersteboven op de braadpan en keer de pan in één keer om. De taart valt nu op het bord. Laat de taart verder afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Pineapple-pecan Tarte Tatin