SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Pistache koekjes

Pistache koekjes met witte chocolade

Pistache nootjes, wie lust ze niet? Wanneer ik er eentje achter de kiezen heb kan ik niet stoppen met eten van dit heerlijke nootje. Pistache wordt ook wel ‘lachende noot’ genoemd door de half openstaande schil. De groene kleur maakt het nootje karakteristiek en wordt verwerkt in vele producten. Neem dit recept op mijn blog, hierin zitten ook pistache noten verwerkt. Pistache zie je verder ook veel in de vorm van ijs, gebak en bonbons. Ook kun je ze verwerken in yoghurt, salades of pasta’s. Ik heb ze verwerkt in deze pistache koekjes.

Pistache nootjes hebben een aantal gezondheidsvoordelen. Het is een ‘hartvriendelijke’ noot. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je regelmatig pistache noten consumeert dit het slechte cholesterol (LDL) in het lichaam zal verminderen. De antioxidanten en vetzuren in de noot helpen het hart gezond houden. Daarnaast bevat dit nootje een hoge voedingswaarde van voornamelijk eiwitten, vezels, vitaminen (B1, B2, B6, B11, C en E) en vele mineralen.

Een tijdje terug maakte ik deze pistache koekjes met witte chocolade. De hele week heb ik genoten van deze heerlijke koekjes. Hierbij moet wel gezegd worden dat de koekjes niet zo gezond zijn, ook al zitten er pistache nootjes in. Wat ze wel zijn is lekker, heel lekker!

Wat heb je nodig voor deze pistache koekjes:

Zo maak je deze pistache koekjes met witte chocolade:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de boter met de suiker in een kom en mix deze crèmig. Voeg hier al roerend de eieren en een snufje zout aan toe. Mix tot alles is opgenomen.
  3. Voeg de bloem toe en meng er door.
  4. Hak de pistache noten (ik deed ze in een theedoek en ging er met een deegroller overheen). Hak ook de chocolade in stukjes. Voeg beiden toe aan het deeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel met een lepel gelijke hoopjes deeg op de bakplaat. Druk het deeg met je hand een beetje plat.
  6. Bak de koekjes in 15-20 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  7. Bewaar de koekjes in een koek trommel.

Enjoy!

Ingredienten

± 14 -18 stuks

Pistache koekjes