SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Poolse appeltaart

Appelszarlotka

Dat is de benaming voor deze Poolse appeltaart waarbij de stukjes appel verborgen liggen tussen het plakkerige deeg. Hmm de geur van wanneer deze taart in de oven staat is heerlijk. In deze Poolse appeltaart heb ik gebruik gemaakt van de Granny Smith appel. Dit groene pareltje behoort tot de gladde harde appel met een glanzende groene schil. De smaak is fris zuur, zelfs wanneer de appel lange tijd in de oven heeft doorgebracht blijft hij lekker stevig en vol van smaak.

Deze appeltaart bevat niet veel ingrediënten en is onwijs simpel om te maken. Krijg je spontaan visite en wil je iets vers gebakken hebben, kies dan deze appelszarlotka, binnen een mum van tijd gemaakt! Deze appeltaart is tevens lactosevrij.

Wat heb je nodig voor deze Poolse appeltaart:

Zo maak je deze Poolse appeltaart:

  1. Bestrijk een springvorm van 24 cm in met zonnebloemolie.
  2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Verdeel de stukjes gelijkmatig over de met zonnebloemolie bestreken springvorm.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht of 175 graden elektrisch.
  4. Doe de eieren, suiker en vanille-extract in een kom en mix in 3 minuten tot een luchtig mengsel
  5. Spatel beetje bij beetje de bloem bij het beslag met een spatel.
  6. Verdeel het beslag over de appelstukjes in de springvorm.
  7. Bak de taart 50-60 minuten in een voorverwarmde oven. Dek de taart na 45 minuten af met aluminiumfolie.
  8. Haal de taart uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat het verder afkoelen.
  9. Maak de taart af met poedersuiker.

Enjoy!

Ingredienten

± 14 stukken (springvorm 24 cm)

 

Poolse appeltaart