Brownies

Een perfecte brownie? Heerlijke smeuïg van binnen en een klein krokantje van buiten. Deze brownies hebben het allemaal! Het is een heerlijk recept welke makkelijk te bereiden is. Het resultaat is niet te mislukken mits je de stappen volgt.

Wat heb je nodig voor deze pure brownies:

  • bakvorm 23 x 23 cm
  • bakpapier
  • beslagkom
  • steelpannetje
  • hittebestendige kom
  • spatel
  • mixer

Zo maak je deze pure brownies:

  1. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter au-bain-marie.
  3. Doe de eieren en de suiker in een beslagkom en mix deze schuimig. Voeg vervolgens de melk toe en roer door.
  4. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en spatel deze door het ei/suiker/melk mengsel. Het lijkt allemaal heel vloeibaar maar het komt goed!
  5. Voeg tot slot de gesmolten chocolade/boter toe en roer tot deze goed is opgenomen. Je hebt nu een donkerbruine, ietwat vloeibaar beslag.
  6. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de brownie in ± 60 minuten.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd vervolgens in blokjes.

Enjoy!

    

    

    

    

Ingrediënten

9 brownie stukken:

  • 250 gr pure chocolade (75%)
  • 200 gr ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 275 gr suiker
  • 450 ml volle melk
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 25 gr cacaopoeder