SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Red velvet valentijn cupcakes

Red velvet cupcakes

Het is bijna Valentijn en ik ben al een tijdje aan het brainstormen wat ik allemaal wil maken om het vervolgens met jullie te delen. Rood is de kleur van de liefde dus dit moest terugkomen in het recept. Red velvet komt oorspronkelijk uit Amerika en er kan wel gezegd worden dat het een hype is. Red velvet is HOT, en ook nog eens lekker. Het is een cake met een rode kleur, vaak door rode biet of door kleurstof, en wordt vaak afgemaakt met een witte topping. De inhoud van de cake bestaat vooral uit karnemelk (of yoghurt), boter, cacao en bloem.

Deze red velvet cupcakes zijn schattig door de prikkers, welke ik gekocht heb bij de Flying Tiger. Je kan ook kiezen voor andere valentijn decoratie. De witte topping past goed bij de luchtige cake. Het is een mengsel van mascarpone, poedersuiker en witte chocolade pasta!

Aan wie ga jij een valentijn cupcake geven?

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze red velvet cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats alvast 12 cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm.
  2. Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en mix deze in 4 minuten tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de roomboter in blokje toe en mix tot deze zijn opgenomen in het beslag.
  4. Doe de yoghurt en de rode kleurstof bij het mengsel en mix tot een glad rood beslag.
  5. Mix de cacao poeder met het bloem en voeg beetje bij beetje toe aan het rode beslag.
  6. Meng in een schaaltje de azijn met de baking soda en voeg toe aan het rode beslag. Mix deze niet met de mixer maar spatel voorzichtig door het beslag.
  7. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 met het rode beslag en bak in 20 -30 minuten gaar. Controleer met een satépikker.
  8. Maak ondertussen de topping. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot een gladde massa.
  9. Dek de kom af en zet voor 30 minuten in de koelkast.
  10. Wanneer de cupcakes klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen in de bakvorm. Haal uit de bakvorm en laat verder afkoelen.
  11. Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak en maak mooie toefjes. Versier en maak de cupcakes af naar eigen keuze.

Enjoy!

Ingredienten

12 stuks:

Cupcakes:

Topping:

Red velvet valentijn cupcakes