SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Roze koek taart

Roze koek taart

Ziet deze roze koek taart er niet fantastisch uit!! Heel basic maar door de roze kleur krijg je gewoon zin om je tanden erin te zetten. De veel gegeten ‘roze koek’ wou ik transformeren in een taart. Zo gezegd, zo gedaan; binnen een mum van tijd stond hij op tafel, en lekker!!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze roze koek taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm goed in met boter.
  2. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en doe deze samen met de suiker in een beslagkom. Mix romig in ± 1 minuut.
  3. Voeg nu één voor één de eieren toe waarbij je het volgende ei pas toevoegt wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  4. Was de citroen en rasp de schil. Voeg deze samen met de vanille extract bij het beslag en mixer kort door.
  5. Zeef de bloem en voeg deze samen met een snuf zout toe aan het beslag, mix door.
  6. Giet het beslag in de springvorm en strijk glad met een spatel.
  7. Bak de taart gaar in ± 20 minuten, controleer met een satéprikker.
  8. Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  9. Wanneer de taart helemaal is afgekoeld maak je het glazuur.
  10. Pers de frambozen door een fijne zeef en vang het sap op.
  11. Roer het sap samen met de poedersuiker en water tot een papje. Schenk deze over de taart, verdeel en strijk glad met een lepel.
  12. Laat het glazuur ± 3 uren uitharden voordat je de taart aansnijdt.

Enjoy!

 

Ingredienten

Glazuur:

 

 

Roze koek taart