SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Salted caramel cookies

Salted caramel cookies

Gezouten karamel, ik ken eigenlijk niemand die deze combinatie niet lust. Wanneer de optie er is dan ga ik er voor; ijs, taart, cake, yoghurt, kom maar door! De hoogste tijd dus om een lekker recept te maken met mijn favo smaak. Deze heerlijke en vooral simpel te maken koekjes zijn het geworden.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze salted caramel cookies:

  1. Doe de roomboter (op kamertemperatuur), suiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix romig.
  2. Splits de eieren en voeg de ei dooier toe aan het botermengsel, mix er goed doorheen. Met het eiwit ga je verder niets doen.
  3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg deze toe aan het botermengsel en kneed met je handen tot een samenhangenddeeg. Maak er een bal van en rol in verhoudfolie. Leg voor 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  5. Bestuif de werkbank met bloem, haal het deeg uit de koelkast en rol met een deegroller uit tot ± 1 cm dik.
  6. Steek met een ronde uitsteekring van ± 6 cm rondjes uit het deeg en plaats deze op de bakplaat.
  7. Bak de koekjes in 12-15 minuten gaar en goudbruin. Haal ze uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
  8. Maak de karamel; doe de Lonka karamel in een kleine koekenpan en verwarm op laag vuur. Roer af en toe door. Wanneer de karamel zacht wordt voeg je de slagroom toe, blijf nu doorroeren tot het goed vermengd en vloeibaar is. Haal de pan van het vuur en laat ± 3 minuten staat zodat het wat vaster wordt, blijft wel af en toe doorroeren.
  9. Schep nu met een theelepel de karamel op de koekjes, verdeel met de bolle kant.
  10. Verwarm de melkchocolade au-bain marie. Wanneer deze gesmolten is doe je deze in een spuitzak en knip een klein puntje van het einde af. Maak zigzagbewegingen boven de koekjes zodat er dunne lijntje ontstaan.
  11. Voeg tot slot een paar grove korrels zout toe.

Enjoy!

Ingredienten

Salted caramel cookies