SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Schuim Kerstkrans

Schuim Kerstkrans

Ziet deze krans er niet super vrolijk uit?! Helemaal leuk tijdens kerst waarbij iedereen er een stukje af kan breken. De krans is niet moeilijk om te maken, je hebt alleen tijd nodig. De krans moet namelijk 2 uur lang in de oven staan op een lage temperatuur. Het eiwitschuim droogt dan als het ware op waardoor het hard wordt.

Kies jou favoriete kleuren voor deze krans, alles kan en mag!

Dit heb je nodig voor het maken van de Schuim Kerstkrans:

Zo maak je deze Schuim Kerstkrans:

  1. Maak de beslagkom vetvrij door goed af te wassen of met een halve citroen schoon te vegen.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en leg een vel bakpapier alvast klaar op de bakplaat, leg hieronder de A4 met template krans. Plak het bakpapier eventueel vast aan de bakplaat zodat hij niet opkrult.
  3. Doe de fijne kristalsuiker in een ovenschaal en zet 5 minuten in de oven. Zeef de poedersuiker alvast zodat er geen klontjes in zitten.
  4. Doe de eiwitten in de vetvrije beslagkom en mix op de laagste stand. Zet elke 20 seconden de mixer een standje hoger. Mix door tot er wit schuim ontstaat en de pieken overeind blijven staan.
  5. Haal de suiker uit de oven en zet de oven op 90 graden. Voeg lepel voor lepel de warme suiker toe aan het eiwitschuim. Mix op de hoogste stand door. Voeg ook de poedersuiker in 3 delen toe. Mix op de hoogste stand door.
  6. Verdeel het schuim over 4 bakjes en kleur deze met (vloeibare) kleurstof (ik dip altijd een tandenstoker in het kleurstof potje en veeg deze door het eiwitschuim). Roer door met een lepeltje tot er een egale kleur ontstaat.
  7. Leg 4 spuitzakken klaar met de spuitmondje erin. Doe het eiwitschuim in de spuitzakken en spuit toefjes en roosjes. Vul de krans tot alles goed tegen elkaar aanzit. Haal tot slot het A4 template krans eronder vandaan.
  8. Zet de bakplaat in de oven en bak de krans 120 minuten op 90 graden. Zet de oven daarna uit en laat de krans nog 30 minuten in de dichte oven staan.
  9. Haal uit de oven en haal voorzichtig van het bakpapier.
  10. Versier met sprinkles.

Enjoy!


Ingredienten

Schuim Kerstkrans