SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Scones

Scones

Met Pasen voor de deur zoekt iedereen weer lekkere recepten voor de paasbrunch! Deze scones passen daar uitstekend tussen. Dit Schotse kleine zoete broodje is aardig populair geworden in de afgelopen jaren, met name tijdens een high tea!

Scones worden veelal geserveerd met crème fraîche en jam, maar zonder zijn ze ook heerlijk! De ingrediënten heb je vaak al in huis en binnen een uurtje heb je ze op tafel!

Wat heb je nodig voor scones:

Zo maak je deze scones:

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het bakmeel, bakpoeder en snuf zout in een beslagkom. Voeg de koude boter (in blokjes) toe en kneed met je handen kruimig.
  3. Voeg vervolgens de suiker, melk en vanille extract toe. Kneed met je handen tot een deeg. Plakt het deeg heel erg? Voeg extra bakmeel toe. Het deeg mag iets kruimig zijn.
  4. Voeg tot slot de rozijnen toe, kneed kort door het deeg tot deze verdeeld zijn.
  5. Rol het deeg uit tot 1 cm dik. Steek hier met de uitsteker rondjes uit en leg deze op de bakplaat. Bestrijk tot slot de scones met melk.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de scones gaar en goudbruin in 12-15 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  7. Serveer ze met een schaaltje crème fraîche en jam. Je snijdt de scone open en smeert deze twee op elkaar, hmmm! Maak eventueel af met een beetje poedersuiker.

Enjoy!

 

Ingredienten

12-15 stuks:

Topping:

 

Scones