SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Sinaasappel amandel kerstkransjes

Kerstkransjes

Kerstkransen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens de kerstdagen. Dit kerstkoekje wordt traditioneel opgehangen in de kerstboom, naast de kerstballen! Ook kun je een mooie slinger maken van de kerst kransjes, alhoewel ik ze gewoon lekker zou op eten 😉 .

Deze kerstkransjes hebben een lichte smaak van sinaasappel door de rasp die ik heb toegevoegd aan het deeg, lekker fris! De kransjes zijn afgemaakt met amandelschaafsel en suiker, zoals het hoort! Het is handig om speciale uitsteek vormpjes te hebben bij het maken van de kransen. Ik gebruik de Wilton Double Cut-Out Cirkel.

Wat heb je nodig voor deze sinaasappel amandel kerstkransjes:

Zo maak je deze sinaasappel amandel kerstkransjes:

  1. Doe het bloem samen met een snuf zout in een kom.
  2. Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg deze bij het bloem. Kneed tot een zanderig deeg.
  3. Rasp de sinaasappel en voeg de rasp samen met de poedersuiker toe aan het deeg, kneed goed door.
  4. Splits de eieren, bewaar het eiwit in een apart schaaltje en voeg het eigeel toe aan het deeg, samen met de vanille-extract. Kneed het deeg tot de ingrediënten goed zijn opgenomen.
  5. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg voor minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank tot 3-5 mm dik. Steek er met een grote, ronde, gekartelde vorm koekjes uit. Steek vervolgens met een kleine ronde ring in het midden van het koekje een rondje uit. Je hebt nu de vorm van een kransje.
  8. Bestrijk je kransen met eiwit dat je apart in een schaaltje hebt bewaart, doe dit met een bakkwast. Druk vervolgens royaal amandelschaafsel op de koekjes. Strooi tot slot een beetje suiker over de kransjes.
  9. Bak de kransjes 12-15 minuten. Houd ze in de gaten, dat ze niet te bruin worden.
  10. Haal uit de oven, laat afkoelen op een taartrooster en bak de volgende lichting kransjes.

Enjoy!

Ingredienten

Voor een boom vol kerstkransjes (50-60 stuks)

 

Sinaasappel amandel kerstkransjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *