SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Sinaasappel chocolade cake

Sinaasappel chocolade cake

Dat ik dol ben op chocolade schuif ik niet onder stoelen of banken, vandaar maar weer eens een recept met chocolade 🙂 Deze chocolade cake met een vleugje sinaasappel is echt een top combinatie. De sinaasappel rasp voegt echt iets toe aan dit recept, iets fris. De stukjes gesmolten pure chocolade maken deze cake helemaal af! Neem vooral een stukje wanneer de cake nog iets warm is, zo lekker…

Wat heb je nodig voor de sinaasappel chocolade cake:

Zo maak je deze sinaasappel chocolade cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Doe de 180 gr suiker, boter en snufje zout in een kom en mix zo’n 4 minuten tot een romig mengsel.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei volledig is opgenomen. Mix tot een luchtig mengsel.
  4. Zeef de boem en bakpoeder en spatel beetje bij beetje door het beslag, zorg dat het beslag luchtig blijft.
  5. Meng in een apart bakje de cacaopoeder, melk en suiker en voeg dit chocolade mengsel bij het luchtige beslag, spatel ook dit erdoorheen.
  6. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en rasp de schil van de sinaasappel en spatel deze tot slot beiden door het beslag.
  7. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 –  70 minuten gaar. Houd de oven na 45 minuten in de gaten, controleer regelmatig met een satéprikker.
  8. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Haal na 15 minuten uit het cakeblik en laat verder afkoelen.

Enjoy!

 

Ingredienten

Voor 1 cake:

Sinaasappel chocolade cake