SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Sinaasappel chocolade taartjes

Chocolade taartjes met sinaasappel ganache

Hmmm dit recept is echt een toppertje hoor.. Deze sinaasappel chocolade taartjes zijn heerlijk als gebakje maar ook leuk als dessert! Bolletje ijs erbij en presenteren maar! Eén ding is zeker, je maakt indruk met dit pareltje 😉

Het is geen hogere wiskunde om dit chocolade taartje te maken. Je maakt een chocolade deegje, steekt er rondjes uit, vouwt deze om een cupcake bakblik, maakt chocolade ganache en schenkt deze in het kuipje, that’s it! Het is ook echt zo simpel als het klinkt, let maar op!

Wat heb je nodig voor deze sinaasappel chocolade taartjes:

Zo maak je deze sinaasappel chocolade taartjes:

  1. Je begint met het deeg. Doe de bloem, cacao en bakpoeder in een kom en meng deze. Voeg hier de 25 gr suiker, vanille suiker, snufje zout, boter in blokjes en 1,5 el koud water aan toe. Kleed dit tot een deeg, dek af met vershoudfolie en zet voor 30 minuten in de koelkast.
  2. Spoel de sinaasappel af en wrijf droog. Schil de helft van de sinaasappelschil dun af (ik deed dit met een aardappelschil mesje) en doe de schil in een steelpannetje samen met de slagroom. Laat dit koud staan.
  3. Rasp de andere helft van de sinaasappel met een rasp en meng deze sinaasappelrasp samen met 10 gr suiker. Leg dit mengsel op bakpapier en laat drogen (dep eventueel met een keukenrol voorzichtig het vocht weg).
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Draai een cupcake bakblik om en vet de buitenkant van de vormpjes licht in met boter.
  5. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg hierover dun uit. Steek 6 cirkels uit het deeg en vouw deze om de ingevette buitenkant van de cupcake bakblik. Bak de bodems in ± 15 minuten gaar. Haal ze uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, haal ze voorzichtig van de vormpjes en laat verder afkoelen.
  6. Nu ga je aan de gang met de ganache. Breek de chocolade in stukjes en verwarm de slagroom met daarin de sinaasappelschil. Laat net niet koken. Wanneer het warm genoeg is haal je deze van het vuur en vis je de sinaasappelschil eruit. Voeg de stukjes chocolade toe en roer deze door tot er een egaal chocolade mengsel ontstaat.
  7. Laat de ganache 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur, roer regelmatig even door.
  8. Verdeel de nog vloeibare ganache in de taartvormpjes en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
  9. Maak de taartjes af met de gedroogde sinaasappelrasp.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 stuks:

Bodem

Ganache

 

Sinaasappel chocolade taartjes