SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Sinaasappel Tulbandcake

Luchtige sinaasappel tulbandcake

Hmmmm, de geur van deze cake is verrukkelijk! Tulband cakes vind ik ideaal om te maken, ze zijn van zichzelf al imponerend door de leuke vorm. Deze luchtige sinaasappel tulbandcake is tot nu toe wel echt mijn favoriet. Hij is ontzettend simpel om te maken, je hebt niet eens een keukenmachine of mixer nodig, gewoon een spatel! Het is een kwestie van een aantal basisingrediënten bij elkaar voegen, de schil van een sinaasappel raspen en bij het beslag voegen en tot slot de hele handel in een vorm gieten.

Tulband bakvormen heb je in allerlei vormen en maten. Deze tulbandvorm heb ik gekocht bij de Blokker en gebruik ik toch wel regelmatig! Het liefst heb ik mijn keuken volhangen met alle soorten tulbandvormen die er bestaan, maar dat zijn zorgen voor later.. Ik heb deze tulbandcake ook een keer cadeau gedaan!

Wat heb je nodig voor deze sinaasappel tulbandcake:

Zo maak je deze sinaasappel tulband cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een tulbandvorm in met boter, bestrooi vervolgens met paneermeel. De cake is op deze manier het makkelijks uit de vorm te krijgen.
  2. Doe de zonnebloemolie, suiker en Griekse yoghurt in een kom en roer met een spatel door. Voeg nu de eieren toe en roer tot deze opgenomen zijn.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg deze aan het beslag toe.
  4. Zeef het bakmeel en voeg al roerend door het beslag.
  5. Giet het beslag in de vorm en zet voor ± 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de cake gaar. Laat anders nog 10 minuten in de oven en controleer daarna opnieuw.
  6. Haal de tulbandcake uit de oven en laat ongeveer 30 minuten afkoelen, de cake is dan het makkelijks uit de vorm te krijgen. Mijn tactiek is om na 30 minuten de vorm even op het aanrecht te kloppen zodat de onderkant iets loskomt. Wanneer je hem vervolgens op de kop houdt dan glijdt hij er vanzelf uit.
  7. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker.

Bewaartip: Snijd de cake in plakjes en doe in een luchtdichte trommel, je kunt er de hele week van genieten!

Enjoy!

Ingredienten

Sinaasappel Tulbandcake