SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Sint speculaas slof

Sint speculaas slof

Het is bijna pakjesavond en daar hoort natuurlijk lekkers bij! Deze Sint speculaas slof zal het goed doen tussen alle cadeautjes, voordat je het weet is hij op!

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze sint speculaas slof:

  1. Begin met het sloffen deeg. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en kneed met je handen tot een mooie bol deeg. Wanneer het teveel plakt voeg je een beetje bloem toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot ±8 mm dikte. Vet de binnenkant van de sloffen ring in met boter en druk deze in het deeg. Leg het plak deeg (met ring) op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. Maak nu de spijs laag. Meng de spijs met het halve ei in een kommetje, het moet smeerbaar worden. Smeer de spijs vervolgens uit op het sloffen deeg (1,5 cm van de rand). Zet de bakplaat in de oven en bak de sloffen bodem in 22-25 minuten gaar.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en verwijder de sloffen ring, laat de sloffen bodem afkoelen.
  5. Wanneer de bodem in de oven staat begin je met de mascarpone room. Doe de slagroom in een kom en voeg de vanillesuiker toe. Klop de slagroom op tot deze stijf is. Roer in een andere kom de mascarpone kort door zodat het iets zachter wordt, niet te lang want dan wordt het te dun.
  6. Voeg de mascarpone bij de opgeklope slagroom. Mix op een lage stand kort door zodat het met elkaar vermengd. Voeg naar smaak (ik deed 2 el) poedersuiker toe. Zet de mascarponeroom een uurtje in de koelkast zodat het wat vaster wordt.
  7. Doe de mascarponeroom in een spuitzak en spuit toeven op de afgekoelde sloffen bodem. Versier met amandel speculaasjes en sint decoratie.

Enjoy!

Ingredienten

Sloffendeeg:

Spijslaag:

Mascarponeroom:

Topping:

Sint speculaas slof