Sinterklaas pepernoten cheesecake

Wauw! Deze cheesecake smaakt net zo fantastisch als dat hij eruit ziet!! Deze calorie bom is een toppertje tijdens pakjesavond. Versier hem met de lekkerste pepernoten, marsepein, chocolade en snoepgoed. Fijne bijkomstigheid: het is een no-bake cheesecake! Geen over nodig dus, ideaal en zo gemaakt!

Wat je je nodig voor deze Sinterklaas pepernoten cheesecake:

  • Springvorm 18-20 cm
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Steelpannetje
  • Spatel
  • Inlegfolie (zie hier welke)

Zo maak je deze Sinterklaas pepernoten cheesecake:

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en de zijkant met inlegfolie (voor een strakke zijkant).
  2. Smelt de boter in een steelpannetje en maal de speculaas fijn in een keukenmachine. Voeg de koekkruiden toe aan de speculaas en meng erdoor. Voeg de speculaas bij de gesmolten boter en bekleed de bodem van de springvorm hiermee, druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  3. Doe de roomkaas samen met 3 el suiker in een beslagkom en mix kort door.
  4. Doe de gelatine blaadjes in een kom met koud water en laat 5 minuten weken. Zet intussen een steelpannetje op laag vuur met de melk. Laat warm worden maar niet koken. Knijp vervolgens de gelatine blaadjes uit en voeg één voor één toe aan de warme melk, roer goed door. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  5. Voeg de melk bij het roomkaas mengsel, mix kort door.
  6. Neem 6 el ongeklopte slagroom en doe in een schaaltje. Doe de overgebleven slagroom samen met de vanille suiker in een kom en klop op tot een lobbige substantie. Voeg vervolgens de 6 el ongeklopte slagroom toe en roer door met een spatel.
  7. Voeg het slagroom mengsel bij het roomkaas mengsel, mix kort door.
  8. Spatel tot slot de pepernoten door de vulling en giet in de springvorm bovenop de bodem. Strijk glad en laat voor 3 uren opstijven in de koelkast.
  9. Haal de cheesecake uit de koelkast, verwijder de springvorm en de inlegfolie.
  10. Rooster de amandelen kort in de oven of grilpan. Maak de taart af met pepernoten, snoepgoed, marsepein en amandelen.

Enjoy!

    

        

    

    

    

 

Ingrediënten

Bodem:

  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 280 gr amandelspeculaasjes
  • 2 tl koekkruiden

Vulling:

  • 600 gr Philadelphia roomkaas (3 kuipjes)
  • 3 el suiker
  • 6 gelatine blaadjes
  • 40 ml melk
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakje vanille suiker (16 gr)
  • 75 gr pepernoten

Garnering:

  • 50 gr amandel stiften
  • pepernoten
  • truffel pepernoten
  • marsepeinen aardappeltjes
  • snoepgoed