SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Sinterklaas wortel taart

Sinterklaas taart

Nog 1 nachtje slapen voor pakjesavond! Een avond vol cadeautjes, gedichten, lekkernijen, gezelligheid en een Sinterklaas taart! 🙂
Deze taart is ook zeer geschikt voor Amerigo, het paard van Sinterklaas. De taart zit namelijk vol wortels! Zet jij een stukje Sinterklaas taart in je schoen?

De basis van deze taart is dus een carrot cake, ik heb er voor gekozen om hem af te maken in Sinterklaas style. Natuurlijk kun je hem ook anders versieren. Eén ding is zeker, de basis van deze carrot cake is heerlijk!! (en heerlijk simpel 😉 )

Wat heb je nodig voor deze Sinterklaas wortel taart:

Zo maak je deze Sinterklaas wortel taart:

  1. Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Was de wortels en maak goed droog met een theedoek. Rasp de wortels (niet te fijn, niet te grof) en zet aan de kant.
  3. Rasp ook de sinaasappel en hak de walnoten grof, zet aan de kant.
  4. Mix de eieren, basterdsuiker en zonnebloemolie in 3 minuten goed door.
  5. Meng de bakpoeder met het zelfrijzend bakmeel en voeg in delen toe aan het beslag, blijf goed doormixen.
  6. Voeg de koekkruiden en sinaasappelrasp toe en mix erdoor.
  7. Voeg nu de walnoten en geraspte wortel toe en spatel deze om.
  8. Doe het beslag in de ingevette springvorm en bak de wortelcake gaar in 60-70 minuten. Controleer na 30 minuten met een satéprikker. Is de taart al goed bruin na een half uur? Vouw een velletje aluminiumfolie over de taart heen, zo zal de cake minder bruin maar wel gaar worden.
  9. Haal de taart uit de oven wanneer de satéprikker er schoon uitkomt.
  10. Laat de taart 30 minuten afkoelen in de springvorm, haal er daarna uit en laat verder afkoelen.
  11. Ga ondertussen aan de slag met de topping. Doe de roomboter in een beslagkom en mix zacht. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Voeg tot slot de speculoospasta toe en mix nog even goed door.
  12. Wanneer de taart volledig afgekoeld is (na ± 2,5 – 3 uur) ga je hem afsmeren met de speculoos botercréme.
  13. Decoreer de zijkant van de taart met pepernoten en de bovenkant met sinterklaas strooisel, marsepein en chocolade.

Enjoy!

Ingredienten

Springvorm 23 cm (12 personen):

Taart:

Topping:

Decoratie:

Sinterklaas wortel taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *