SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Smash cake

Smash cake

Onlangs is het kindje van mijn schoonzus 1 jaar geworden! Voor deze gelegenheid mocht ik een smash cake maken voor de kleine man, zo leuk!

Bij een smash cake is het de bedoeling dat de jarige job letterlijk de taart gaat smashen. Sommigen vinden het wat spannend en sommigen lijken aan het einde zelf op een taart. Bij deze kleine man viel het mee met het smashen. Hij wroette met zijn handen in de botercréme en smeerde wat af aan zijn lichaam, hij was te erg onder de indruk van de taart! Des te beter voor ons want wij konden nog wat afsnoepen van de taart, welke eigenlijk gewoon een cake is van binnen.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Smash cake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, vet de bakvorm in met boter of bakspray en bestrooi vervolgens met paneermeel.
  2. Doe de boter, suiker, zout en vanille extract in een beslagkom en mix deze in 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt wanneer het vorige volledig is opgenomen.
  3. Meng de bakpoeder bij de bloem in en zeef deze in delen bij het beslag in. Spatel de bloem door het beslag zodat het luchtig blijft.
  4. Stort het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet in het midden van de oven en bak de cakes in 60 -65 minuten gaar, controleer met een satéprikker (wanneer deze er schoon uit komt dan is de cake gaar). Haal uit de oven, laat 10 minuten afkoelen in het blik. Haal daarna de cake uit de vorm en laat verder afkoelen (ik bakte de cakes een dag van tevoren).
  5. Nu begin je met de botercréme. Zorg dat de boter goed op kamertemperatuur is. Doe de boter in een beslagkom en mix deze 5 minuten lang romig. Voeg nu beetje bij beetje al mixend de poedersuiker toe, dit duurt ongeveer 20 minuten. Neem de tijd voor een romige botercréme.
  6. Wanneer de botercréme goed is verdeel je deze in drie schaaltjes (inclusief de botercréme kleur). Voeg de gewenste kleurstoffen toe en meng goed door voor een egale kleur.
  7. Begin met de onderkant van de Smash Cake, de ‘stam’. Smeer er botercréme op zonder kleurstof en maak er met de bolle kant van een lepel een patroon in (strepen van boven naar beneden).
  8. Doe nu 1 kleur botercréme in een spuitzak en spuit roosje, werk van onder naar boven (zie foto’s).
  9. Herhaal dit met de andere kleur(en) botercréme. Het is handig om meerdere spuitzakken en spuitmondjes te hebben hierbij. Ik had dat niet en moest het telkens schoonmaken nadat ik een rand roosjes had gemaakt.
  10. Maak de taart af met eventuele sprinkles.

Enjoy!

Ingredienten

Cake

Topping

 

Smash cake