SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Nog een paar dagen tot 5 december. Bij Sinterklaas hoort natuurlijk lekkers! Deze boterkoek past perfect bij ’t heerlijk avondje. Voor je het weet is hij op..

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze speculaas boterkoek:

  1. Doe de boter samen met de basterdsuiker in een beslagkom en mix deze luchtig.
  2. Voeg één ei toe aan het botermengsel, mix deze goed door tot deze volledig is opgenomen. Het andere ei gebruik je later.
  3. Meng in een andere kom de bloem met de speculaaskruiden en het zout. Voeg het bloemmengsel in drie delen toe aan het beslag. Mix goed door tot een egaal/stevig deeg.
  4. Vet de boterkoekvorm goed in met boter of bakspray en verdeel het deeg hier overheen. Strijk glad met een lepel of spatel. Zet de bakvorm 60 minuten in de koelkast (afgedekt met folie).
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de vorm uit de koelkast.
  6. Klop het overgebleven ei los in een kom en bestrijk de bovenkant van de boterkoek hiermee. Verdeel hier het amandelschaafsel overheen en bak de speculaas boterkoek in 30 minuten gaar.
  7. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Enjoy!

 

Ingredienten

Speculaas boterkoek