SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Speculaas brokken

Speculaas brokken

Hmmm, niets gaat er boven een vers gebakken stuk speculaas! Wanneer de speculaas in de oven staat wil je alleen nog maar in de keuken blijven zitten, zo lekker is de geur.

Speculaas is onwijs simpel om te maken. Met een paar basis ingrediënten tover jij binnen 1,5 uur een lekker stuk speculaas op tafel.

Wat heb je nodig voor het maken van speculaas brokken:

Zo maak je deze speculaas brokken:

  1. Doe de bloem, basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een beslagkom en meng door elkaar.
  2. Voeg de blokjes koude boter toe en meng kort met de mixer. Voeg het water toe en kneed vervolgens verder met je handen tot een kruimelig deeg. Maak een bal van het deeg en verpak in plasticfolie. Leg voor 45 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Bestruif de werkbank met bloem, haal het deeg uit de koelkast en rol met een deegroller uit tot ± een halve cm dik.
  5. Leg het deeg op het bakpapier op de bakplaat en druk voorzichtig de amandelen in het deeg.
  6. Bestrijk tot slot de bodenkant van de speculaas met wat melk. Doe de speculaas in de oven en bak in 20 – 25 minuten gaar, houd de oven in de gaten.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen. Wanneer de speculaas uit de oven komt is het nog wat zacht, deze hard uit tijdens het afkoelen.
  8. Breek de speculaas tot slot in brokken.

Enjoy!

Ingredienten

 

Speculaas brokken