SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Spritsen met chocolade

Spritsen met chocolade

Een heerlijk Nederlands koekje die iedereen bij een kopje thee eet, de sprits! Dit basisrecept miste nog op mijn blog, tot vandaag! De vorm van spritsen maak je door het zachte beslag in een spuitzak met kartelvorm spuitmondje zigzaggend te spuiten op een bakplaat. Klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker dan je denkt. Gewoon doen!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze spritsen met chocolade:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat alvast met bakpapier. Als het bakpapier niet goed blijft liggen, frommel het even goed op en haal weer uit elkaar.
  2. Halfveer het vanille stokje en schraap het merg eruit.
  3. Je gaat aan het werk op het aanrechtblad. Als je liever gebruikt maakt van een beslagkom dan kan dat ook. Tip: leg alles alvast klaar en bij de hand, je kneed met je handen en het deeg plakt enorm.
  4. Voeg de zachte boter, suiker en merg van vanille stokje bij elkaar en wrijf met je handen door elkaar. Meng het ei erbij en kneed de bloem erdoor totdat er een zacht deegje ontstaat.
  5. Schep het zachte deeg in een spuitzak en spuit zigzag bewegingen op de bakplaat (zie foto’s onderaan recept).
  6. Bak de spritsen in ± 15 – 18 minuten gaar er goudbruin. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  7. Smelt intussen de chocolade au-bain-marie. Wanneer de spritsen zijn afgekoeld doop je de koeken er voor de helft in, leg terug op het bakpapier en laat uitharden.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

12 – 16 stuks:

 

Spritsen met chocolade